Wat is het ‘lucky girl syndrome’ op TikTok? Virale trend uitgelegd

0
53


Gepubliceerd: 2023-01-31T16:22:01

Bijgewerkt: 2023-01-31T16:22:11

Het ‘lucky girl syndrome’ is de nieuwste manifestatietrend die TikTok overneemt. Hier is alles wat u erover moet weten.

TikTok is de thuisbasis van talloze verschillende trends en uitdagingen, waarvan er vele het platform overspoelen en duizenden mensen ertoe aanzetten om mee te doen.

Een trend in het bijzonder die in januari populair was in de app, was de manifestatie van het ‘lucky girl syndrome’.

De hashtag “lucky girl syndrome” heeft al maar liefst 274 miljoen views op het platform verzameld, omdat talloze vrouwen beweerden dat de trend hun leven heeft veranderd.

Wat is het ‘lucky girl syndrome’ op TikTok?

Het virale ‘lucky girl syndrome’ gaat over het herhalen van positieve affirmaties en simpelweg geloven dat er goede dingen zullen gebeuren in je leven.

Artikel gaat verder na advertentie

Deze term is bedacht door TikToker Laura Galebe in december 2022. In haar video-onderschrift schreef ze: “Het geheim is om het aan te nemen en te geloven voordat het concrete bewijs verschijnt. WEES WANDELAAR.”

“Ik beschouw mezelf echt als een van de gelukkigste mensen die ik ken”, zei ze. “Ik krijg een aantal van de meest krankzinnige kansen die me uit het niets worden toegeworpen!”

Ze legde verder uit dat de manifestatie werkt op het idee dat er altijd geweldige dingen met je zullen gebeuren en dat als er iets niet gaat zoals je wilt, er betere dingen wachten.

Voor Laura was de positieve bevestiging die in haar voordeel werkte, constant tegen zichzelf zeggen: “Ik heb zoveel geluk.”

Artikel gaat verder na advertentie

Sinds het plaatsen van de video hebben duizenden Laura’s manifestatietechniek gebruikt om hun dromen werkelijkheid te laten worden.

Werkt het echt?

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor het fenomeen, maar veel gebruikers hebben beweerd dat het hen heeft geholpen in hun carrière, financiën of woonsituatie.

Een TikToker zei dat ze genoeg geld had verdiend om haar droomhuis te kopen nadat ze met de affirmaties van het ‘lucky girl syndrome’ was begonnen.

Een andere maker van inhoud beweerde dat ze dankzij de trend naar de universiteit ging, een “geweldige carrière” had en “alles” kreeg wat ze wilde.

Deze voorbeelden zijn echter ook een vorm van overlevingsvooroordeel, want voor elk succesverhaal zijn er nog steeds veel, veel meer die deze affirmaties dagelijks gebruiken zonder enige verandering in hun leven.

Artikel gaat verder na advertentie

Dit is niet de eerste keer dat een manifestatietechniek viraal gaat op TikTok. Eerder nam de Doja Cat 1 september-trend een vlucht in de app, wat erop wees dat gebruikers $ 3.111 zouden ontvangen met een specifieke manifestatiemethode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in