Wat is Facial Feminization Surgery? TikTok-ster Dylan Mulvaney breekt haar procedure af

0
49


Dylan Mulvaney heeft de 411 op FFS gedeeld.

De TikTok-ster en transgenderactiviste, die in december een feminiseringsoperatie in het gezicht onderging en vorige week haar ‘gezichtsonthulling’ onthulde, deelde details over wat er gebeurde tijdens haar operatie en het daaropvolgende genezingsproces.

“De operatie zelf duurde meerdere uren”, deelde Dylan in een TikTok van 30 januari. “Het was de eerste keer dat ik ooit onder narcose was en ik herinner me er niets van. Ik had een haarlijn, een scheerbeurt van de wenkbrauwen, een neuscorrectie, een kleine wangverbetering, een kleine liplift, een kaakscheerbeurt, een kinverkleining. en een tracheale scheerbeurt.”

De 26-jarige legde uit dat hoewel haar chirurgisch plan deze stappen omvatte, niet elke vervrouwelijkende gezichtsoperatie hetzelfde is, aangezien patiënten de gebieden kunnen kiezen en kiezen waaraan ze zouden willen werken.

“FFS is een soort kies je eigen avontuur”, merkte Dylan op. “Je kunt een van die dingen krijgen. Je kunt ze allemaal krijgen. Je kunt er geen van krijgen. Het is echt waar je dysforie over hebt.”

De evolutie van LGBTQ+-representatie in film

Terugkijkend op haar FFS-keuzes zei Dylan: “Ik wilde alles in één klap gedaan krijgen, want het herstelproces is veel.”

Dylan maakte inderdaad duidelijk dat de genezingsreis niet van de ene op de andere dag was. Ze legde uit dat ze naar huis was gestuurd, verbonden met pijnstillers en de opdracht om een ​​week lang niets vasts te eten. Op dag twee, drie en vier had ze ‘een van de meest krankzinnige zwellingen die ik ooit in mijn hele leven heb meegemaakt’.

Dylan Mulvaney

TikTok

In de dagen die volgden, kon Dylan haar drains en bovenlipsteek laten verwijderen. En na twee weken, wat toevallig op dezelfde dag viel als haar 26e verjaardag, liet Dylan haar gipsverband los, samen met de nietjes en schroeven die in haar hoofdhuid waren geplaatst – iets wat ze opmerkte “was waarschijnlijk het meest bevredigende deel, want hoewel ze deed geen pijn, het maakte me nog steeds bang en ik voelde me een beetje als Frankenstein die die erin had.

In week drie kwam er een keerpunt.

“Ik ging terug naar de dokter, waar hij me injecties met steroïden injecteerde om wat van die zwelling te verminderen en dat was de eerste keer dat ik naar mezelf keek en dacht: ‘Oh mijn god. Ik hou van wat ik zie.’ “

Nu ze haar resultaten heeft onthuld, vertelde Dylan dat ze geobsedeerd is – maar de reis is nog niet voorbij.

“Het gekste is dat het wel een heel jaar kan duren voordat alle zwelling verdwenen is”, legde ze uit. “Dus de komende maanden zullen we enkele veranderingen blijven zien, maar op dit moment, hier na zes weken, is er een vrij sterk idee van hoe het zal zijn.”

Nadenkend over de operatie in het algemeen, sprak Dylan een boodschap uit over haar hoop dat FFS in een ander licht zou worden bekeken.

“Dit is een uiterst bevoorrechte procedure en ik wil benadrukken dat dit niet zomaar een typische plastische chirurgie is”, zei ze. “Als ik geen trans was geweest, zouden dit geen veranderingen zijn geweest waar ik naar op zoek was. Maar vanwege mijn genderdysforie voelde ik dat ik het nodig had. En ik wil dat we FFS allemaal net zo belangrijk gaan zien als andere geslachten.” -bevestigende gezondheidszorg.”

Ze vervolgde: “Transmensen sparen jarenlang voor dit soort procedures omdat ze zelden door een verzekering worden gedekt en het heeft me echt al zoveel rust gebracht dat ik hoop dat we allemaal kunnen gaan pleiten voor betere transgezondheidszorg.”

Voor het laatste laatste nieuws, klik hier om de E! Nieuws-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in