Wat is de ‘What Killed Barney the Dinosaur’ TikTok-trend?

0
12


gepubliceerd: 2022-10-28T13:56:57

Bijgewerkt: 2022-10-28T13:57:08

TikTokers zijn viraal gegaan nadat ze hadden ontdekt ‘wat Barney the Dinosaur heeft gedood’. Maar wat gebeurde er met het populaire kinderpersonage? Hier is alles wat u moet weten.

TikTok zit vol met een groot aantal verschillende trends, van populaire dansen die de app vegen, tot bizarre uitdagingen waarbij iedereen betrokken raakt en hun video’s uploadt

Af en toe gaat er een bizar feit of zoekterm viraal op de app, waarbij gebruikers anderen aanmoedigen om hun reacties te filmen als ze een bepaalde vraag googelen. Dit was het geval in mei toen mensen de zin opzochten: ‘Hoe stierf Dora de ontdekkingsreiziger.’

Nu delen gebruikers hun reacties op het vinden van ‘Wat heeft Barney the Dinosaur gedood’ op TikTok. Barney de dinosaurus is een paarse dinosaurus die bekend is van de razend populaire kinder-tv-show Barney & Friends.

Wat doodde Barney de dinosaurus?

Gebruikers hebben screenshots van het resultaat geüpload na het googelen van ‘wat heeft Barney de dinosaurus gedood’, met als een van de beste resultaten: “in november 1997 werd Barney de dinosaurus doodgestoken door de politie van New York City.”

U zult echter waarschijnlijk opgelucht zijn om te horen dat Barney niet canoniek dood is. De bovenstaande zin komt uit een Independent-artikel over de nieuwe documentaire ‘I Love You, You Hate Me’, waarin wordt onderzocht hoe het personage van de kinderen een doelwit van haat werd.

Het incident waarnaar het artikel verwijst, vond plaats tijdens een Thanksgiving-parade, waarbij een enorm Barney-opblaasboot moest worden leeggelaten door de politie van New York City nadat het moeilijk te controleren was. De clip heeft meer dan 29 miljoen views op YouTube.

Gebruikers zijn viraal gegaan voor het delen van hun reacties op het bizarre incident, en meer mensen doen mee aan de trend terwijl deze zich over het platform verspreidt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in