Wat is de TikTok ‘Angel Shot’-trend?

0
100


De ‘Angel Shot’-trend heeft TikTok overspoeld, waarbij gebruikers het bewustzijn hebben gewekt over de drankbestelling die wordt gebruikt om om hulp te signaleren.

Bars zijn een leuke plek om rond te hangen, drankjes te delen met je vrienden en om nieuwe mensen te ontmoeten en te socializen. Helaas kunnen ze ook een veel voorkomende plek zijn om enge mensen met slechte bedoelingen te ontmoeten.

Als je je ooit onveilig of ongemakkelijk voelt in een bar, kun je nu de ‘Angel Shot’-tactiek gebruiken, die onlangs viraal is gegaan op TikTok.

Wat is een Angelshot?

De ‘Angel Shot’ TikTok-trend is de meest recente trend die je mogelijk kan helpen in tijden van nood. Het klinkt misschien als een alcoholische drank, maar het is eigenlijk een veilig woord dat mensen kunnen gebruiken als ze zich onveilig voelen in een bar.

Volgens Budget Branders: “Als een klant om een ​​Angel Shot vraagt, voelen ze zich op de een of andere manier onveilig. Het personeel kan reageren door hen te helpen daar weg te komen, of zelfs door een andere klant te verwijderen die ervoor zorgt dat die persoon zich ongemakkelijk voelt.”

De hashtag Angel Shot is meer dan 113 miljoen keer bekeken op TikTok. Maar hoewel het protocol nieuw is voor het socialemediaplatform, is het niet nieuw voor de barscene.

Budget Branders zegt dat de term voortkwam uit de ‘Ask for Angela’-campagne, die in het Verenigd Koninkrijk werd opgericht. De campagne was bedoeld om seksueel geweld te voorkomen door mensen die zich onveilig voelden in bars of clubs aan te sporen om ‘Vraag om Angela’.

Als het personeel het verzoek kreeg, belden ze een taxi en hielpen ze de beschermheer om de situatie discreet en veilig te verlaten.

De term werd populair tijdens de MeToo-beweging als een manier om vrouwen te helpen voorkomen dat ze het slachtoffer worden van seksueel geweld. Andere veilige woorden om te gebruiken in bars en clubs zijn ‘virgin wodka’ en ’tequila wodka’. In het VK kunnen klanten gewoon vragen om met ‘Angela’ te praten om het personeel te waarschuwen dat ze hulp nodig hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in