Wat is de ‘Quiet Quitting’-trend op de werkplek die TikTok overneemt?

0
151


De millennial-hushcultuur is voorbij – nou ja, volgens TikTok, terwijl werknemers hun werkinspanningen terugdraaien om burn-out te voorkomen.

Een nieuwe trend, “quiet quitting”, heeft het platform overgenomen met maar liefst 3,7 miljoen views van alleen de hashtag.

Rustig stoppen volgt in de voetsporen van Great Resignation in 2021, waar het aantal mensen dat hun baan opzegde in november het hoogste punt in 20 jaar bereikte.

Volgens Pew Research waren “de meeste werknemers die in 2021 hun baan opzegden dat ze een laag loon hadden (63 procent), geen doorgroeimogelijkheden (63 procent) en zich niet gerespecteerd voelen op het werk (57 procent) redenen waarom ze stopten.

“Ten minste een derde zegt dat elk van deze… belangrijk redenen waarom ze vertrokken.”

Dus, wat is de nieuwe trend in de stad?

Aanmelden naar onze gratis wekelijkse Indy100-nieuwsbrief

iStock

Wat is “rustig stoppen”?

Kortom, het is het werk doen waarvoor je betaald wordt. Niet meer boven en buiten gaan voor weinig of geen beloning. Werknemers doen een stap terug en doen het absolute minimum in plaats van helemaal te stoppen.

Voorbeelden hiervan zijn vertrekken zodra de klok 17.00 uur slaat, niet meer reageren op berichten na werktijd of het overanalyseren van e-mails van je baas.

Het concept belichaamt dat werk niet je leven is, het is niet de enige prioriteit. Er is veel meer in het leven dan drukte en een burn-out.

Een van de meest geliefde uitleg op TikTok komt van loopbaancoach Bryan Creely.

In zijn virale clip ontkende Creely: “Dit is geen langetermijnstrategie of een strategie voor degenen die de bedrijfsladder willen beklimmen, maar voor degenen onder jullie die dat niet doen en zich opgebrand voelen, bel het misschien terug een beetje, want je zult niet de enige zijn.”

Meer mensen zijn “stille stoppen” in plaats van weg te gaan. #quitmyjob #corporate #corporatelife #job #jobburnout #greatresignation #career #workthisway #

@alifeafterlayoff

Meer mensen zijn “stille stoppen” in plaats van weg te gaan. #quitmyjob #corporate #corporatelife #job #jobburnout #greatresignation #career #workthisway #

Meer mensen zijn “stille stoppen” in plaats van weg te gaan. #quitmyjob #corporate #corporatelife #job #jobburnout #greatresignation #career #workthisway #

Wat is burn-out?

Het breekpunt op het werk wordt erkend en medisch erkend – vooral omdat het zo wijdverbreid is geworden dat het gewoon niet kan worden genegeerd.

Dr. Jeff Foster, medisch directeur en mannelijke gezondheidsleider bij H3 Health, definieerde de aandoening om: Indy100 als “de fysieke of mentale ineenstorting veroorzaakt door overwerk of stress.” Hij voegde eraan toe dat meer mensen worden afgeschreven met burn-out, werkstress of angst dan ooit tevoren, omdat het “heel ongezond tot onveilig” kan worden.

De meest voorkomende symptomen zijn “vermoeidheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, stress, angst, slapeloosheid, slechte motivatie, verminderde zin in seks, gevoelens van hulpeloosheid en wanhoop.”

Volgens de wereld Gezondheidsorganisatieburn-out bestaat uit drie componenten: uitputting, cynisme en verminderde prestaties.

Laat je stem horen in onze nieuwsdemocratie. Klik op het upvote-pictogram bovenaan de pagina om dit artikel door de indy100-ranglijst te helpen stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in