Wat is de nieuwste trend van TikTok #HotGirlsHaveIBS?

0
59


TikTok-trends zijn er in overvloed, met virale recepten voor roze saus en zelfs trends in seksspeeltjes, maar is de nieuwste trend – #HotGirlsHaveIBS goed voor IBS-patiënten, of potentieel gevaarlijk?

De hashtag, die laat zien dat vrouwen praten over symptomen van hun IBS, in een poging om de aandoening te normaliseren, heeft 14 miljoen hits op de sociale-mediasite gekregen.

Natuurlijk zijn sommigen van ons bekend met IBS, ook wel het prikkelbare darm syndroom genoemd, waarbij twee op de tien van ons dachten te lijden aan enkele van de symptomen, waaronder een opgeblazen gevoel en darmveranderingen. Sommigen van ons moeten zelfs ons favoriete voedsel, zoals pizza of desserts, vermijden om de symptomen te vermijden.

Nadya Okamoto, auteur van Periode Kracht, heeft openlijk gesproken over haar IBS op het platform. Een van haar populairste video’s, waarin ze vertelt hoe ze al een week last heeft van constipatie, is meer dan 300.000 keer bekeken.

Een andere populaire TikTok-video, met bijna 30.000 likes, laat zien hoe het lichaam van een vrouw van dag naar nacht verandert, waarbij haar maag steeds meer opzwelt na het eten van elke maaltijd of snack.

Deze inhoud wordt geïmporteerd vanuit TikTok. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

Dr. Claire Shortt, voedingsdeskundige en hoofdwetenschapper bij FoodMarble zegt dat IBS ‘veel kan variëren tussen patiënten’, maar ze zegt verder dat de aandoening ‘vaak wordt gekenmerkt door symptomen zoals buikpijn, diarree, constipatie, opgeblazen gevoel en gas’ . Een verandering in stoelgang is de sleutel tot de symptomatologie van IBS, waarbij patiënten een verandering in de consistentie en/of frequentie van de ontlasting opmerken.’

Maar is zelfdiagnose van IBS, via een platform voor sociale media, de juiste manier om dit aan te pakken?

Kortom, nee, dat is het niet, zoals Shortt uitlegt: ‘Vanwege de cross-over van symptomen tussen IBS en meerdere andere gastro-intestinale aandoeningen en aandoeningen is het belangrijk om een ​​zorgverlener te raadplegen voor een nauwkeurige en betrouwbare diagnose. Zo weet je zeker dat je de juiste behandeling krijgt voor je klachten.’

Is zelfdiagnose van IBS, via een social media platform, de juiste manier om dit aan te pakken?

Echter, met zoveel mensen die het onderwerp normaliseren, betekent dit dat merken dat ook zijn – Wild Dose, een natuurlijk supplement voor een opgeblazen gevoel, werd opgericht door Charles Instone nadat hij aan IBS had geleden en het vinden van een opgeblazen gevoel was zijn meest voorkomende symptoom. Hij gaat regelmatig naar TikTok om verantwoorde inhoud over zijn symptomen te delen, en ook om mannen te laten zien dat niet alleen vrouwen last hebben van PDS of een opgeblazen gevoel.

Deze inhoud wordt geïmporteerd vanuit TikTok. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

Dus, is erover praten en het consumeren van de video’s veilig? ‘Het normaliseren van PDS op social media is zeker een goede zaak. Het treft ongeveer 11% van de wereldbevolking, dus het is een veel voorkomend probleem en de IBS TikTok-trend helpt om het bewustzijn van dit veelvoorkomende probleem te vergroten en andere mensen te helpen zich minder alleen te voelen’, zegt Nutrition and Health Coach, Nina Fava, op Bekwaam.

Maar het komt met een waarschuwing: ‘We moeten op onze hoede zijn om advies in te winnen van makers op TikTok. De IBS-symptomen en triggers van iedereen variëren, dus het is altijd het beste om een ​​professionele mening in te winnen’, voegt ze eraan toe.

Shortt voegt er ook aan toe dat incidentele IBS-symptomen meestal niets zijn om je zorgen over te maken – maar ‘als ze een veel voorkomend verschijnsel worden en je dagelijkse leven gaan verstoren, is het absoluut het beste om deskundig advies in te winnen om de oorzaak van je symptomen te vinden.’

Deze inhoud is geïmporteerd uit {embed-name}. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in