Wat is de L-smet op TikTok?

0
93


TikTok heeft licht geworpen op hoe mensen de “l slur” (L slur) op het platform niet zouden moeten gebruiken, maar wat is het precies?

Aangezien sociale media het leven van mensen hebben overgenomen, is het geen verrassing dat gebruikers hebben geprobeerd korte formulieren te gebruiken om te communiceren.

Het heeft echter ook de weg gebaand voor het gebruik van enkele smet en denigrerende termen en een daarvan is de “l slur”.

Foto-illustratie door Drew Angerer/Getty Images

Wat is de smet op TikTok?

De l smet staat voor l***o, een verkort aanstootgevend slangwoord. Het woord wordt beschouwd als denigrerend voor lesbiennes. Volgens de advocaat komt de term van de oude Griekse dichter Sappho die op het eiland Lesbos woonde en gedichten schreef over liefde en vrouw.

Veel van haar werk is echter niet bewaard gebleven en er is maar heel weinig over haar bekend. De outlet merkt op dat ze “gemythologiseerd is tot de beroemdste lesbienne ooit”.

Verschillende mensen op TikTok hebben opgemerkt hoe respectloos het is om iemand te noemen die net zoals het niet wordt aangeraden om iemand h**o te noemen voor het identificeren als homoseksueel.

Berichten rapporteren

Als je een bericht tegenkomt dat haatdragend taalgebruik promoot, raden we je aan dit onmiddellijk te melden door de onderstaande stappen te volgen:

Volg de onderstaande stappen om op Twitter te rapporteren:

  1. Navigeer naar de Tweet die je wilt rapporteren.
  2. Tik op het pictogram bovenaan de Tweet.
  3. Selecteer Tweet rapporteren.

Ga als volgt te werk om op Facebook te rapporteren:

  1. Ga naar het bericht dat je wilt rapporteren.
  2. Tik op in de rechterbovenhoek van het bericht.
  3. Tik op Ondersteuning zoeken of Bericht rapporteren.
  4. Als je feedback wilt geven, tik je op de optie die het beste beschrijft hoe dit bericht in strijd is met de communitynormen. Tik op Volgende.
  5. Klik op verzenden

Volg deze stappen om op Instagram te rapporteren:

  1. Klik op de drie puntjes rechtsboven in het bericht
  2. Selecteer Rapport

Vraag om hulp

Voor ondersteuning via telefoon, één-op-één chat of e-mail kunt u contact opnemen met de nationale hotline voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders: (888) 843-4564. Er is ook The GLBT National Youth Talkline (jeugd die jeugd dient tot 25 jaar): (800) 246-7743.

Je kunt ook contact opnemen met Trans Lifeline op (877) 565-8860, een trans-geleide organisatie die transgenders verbindt met de gemeenschap. Ze bieden ook informatie over ondersteuning en lokale bronnen.

Bezoek PFLAG voor meer ondersteuning en hulplijnen hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in