Wat is de Emoji Word-uitdaging op TikTok? Hoe toegang te krijgen tot de virale quiz onthuld

0
140


TikTokers hebben ontdekt dat ze een acteeruitdaging filmen die is geïnspireerd op emoji’s.

Iteraties van de “Emoji Word Challenge” zijn al heel lang beschikbaar op TikTok, maar het begon in augustus 2022 aan populariteit te winnen. Gebruikers hebben zelfs filters ontwikkeld die verband houden met de uitdaging, waardoor het nog populairder wordt. De hashtag voor de trend is meer dan 2 miljoen keer bekeken op de app.

De virale uitdaging is een versie van charades of acteeroefeningen waarbij gebruikers een zin of woord met verschillende emoties moeten uitbeelden. Deze emoties zijn willekeurig en worden aangeduid met verschillende emoji’s.

De zinnen die in de uitdagingsvideo’s worden gebruikt, worden meestal willekeurig gekozen. Sommige videomakers gebruiken de trend om te pronken met hun acteervaardigheden, terwijl anderen video’s maken om plezier te hebben en hun creatieve kant te laten zien.


Hoe doe je mee aan de Emoji Word-uitdaging?

De trend werd zo populair op TikTok dat Laura Gouillon, een maker van augmented reality/virtual reality op de app, er een filter voor maakte.

Het filter voegt een element van verrassing en spontaniteit toe aan de uitdaging.

Het filter zorgt voor verschillende emoties, waaronder dieren en verschillende zinnen. De deelnemers moeten de zin dienovereenkomstig naspelen.

Mensen die zelf een video willen maken, kunnen deze stappen volgen:

  1. Open TikTok.
  2. Klik op de (+) pictogram om de camera te openen.
  3. Druk op ‘Effecten’ knop in de linkerbenedenhoek.
  4. Type ‘Emoji woord uitdaging’ in de zoekbalk.
  5. Naar beneden scrollenen klik op het filter gemaakt door ‘lauragouillon.’
  6. druk de opnameknop om te beginnen en wacht tot de woorden en emoji’s willekeurig worden gegenereerd. Tik nogmaals op het scherm om een ​​nieuwe combinatie te proberen.

Een paar dingen om in gedachten te houden bij het aangaan van de uitdaging zijn:

1) Selecteer de lengte van 60 seconden, zodat het tijdsbestek voldoende is om alle emoties uit te beelden.

2) Kies de instellingen waar de app een handsfree video opneemt. Zo kunnen makers beide handen gebruiken om zich beter uit te drukken.

3) Begin pas met handelen nadat het filter de emoties en de zin heeft bevestigd.

4) Probeer zo authentiek te zijn tijdens het opnemen van de video zonder al te veel sneden te gebruiken. Ongeknipte video’s krijgen vaker reacties van kijkers.


De “teenage dirtbag” is een andere leuke TikTok-trend

De trend “teenage dirtbag” ging in augustus ook viraal in de app. De trend maakt gebruik van Wheatus’ hit uit 2000 Tiener Vuilzak als themamuziek.

De trend vereist dat gebruikers laten zien hoe ze er in het heden uitzien en vervolgens laten zien hoe ze eruit zagen tijdens hun tienerjaren.

Velen toonden hun rebelse tiener-zelf in de trend, terwijl anderen de spot dreven met zichzelf en hun ongemakkelijke tienerfase.

De trend werd zo populair dat beroemdheden als Michael Barrymore en Joe Jonas eraan deelnamen.

De trend is nog steeds populair op TikTok als lezers geïnteresseerd zijn om eraan deel te nemen.

Het korte videoplatform staat bekend om het bedenken van interessante nieuwe trends en uitdagingen. Sommigen van hen kunnen nuttig zijn, terwijl andere fataal kunnen zijn. Talloze andere zijn alleen gemaakt voor onschuldig plezier en een goede lach.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in