Wat is de betekenis van Medusa-tatoeages op TikTok?

0
663


Noot van de redactie: dit artikel bevat vermeldingen van seksueel geweld. Wees voorzichtig tijdens het lezen en let op de nuttige bronnen aan het einde van dit verhaal.

Medusa-tatoeages worden populair op TikTok – hier is de speciale betekenis erachter.

De hashtag #medustattoo heeft meer dan 114 miljoen views op TikTok. Terwijl sommige tattoo-artiesten zeggen dat ze “overdreven en onorigineel” zijn, verbinden anderen zich met de betekenisvolle verhalen erachter. Dit is waarom een ​​Medusa-tatoeage meer is dan alleen wat trendy inkt.

Wie is Medusa in de Griekse mythologie?

Volgens Encyclopedia Britannica, Medusa was “de beroemdste van de monsterfiguren die bekend staan ​​​​als Gorgons. Ze werd meestal voorgesteld als een gevleugeld vrouwelijk wezen met een haardos van slangen; in tegenstelling tot de Gorgonen werd ze soms als heel mooi voorgesteld.”

De oorspronkelijke mythe volgde dat nadat Perseus de sterfelijke Medusa had onthoofd, haar afgehakte hoofd degenen die ernaar keken in steen kon veranderen. Het hoofd werd aan Athena gegeven, die het in haar schild plaatste.

In de latere en veel gelezen hervertelling van Ovidius in Metamorfosen, Poseidon heeft Medusa seksueel aangevallen en geïmpregneerd in de heilige tempel van Athena. Op zoek naar wraak veranderde Athena Medusa in een monster met een slangenkop dat toeschouwers in steen veranderde.

Dit is de versie van het verhaal dat TikTokers ertoe aanzet om tatoeages te nemen.

Waarom krijgen mensen Medusa-tatoeages?

De Medusa-tatoeage is populair geworden bij vrouwen die seksueel geweld hebben meegemaakt. Door de Medusa-identiteit terug te winnen, verdrijven ze de overtuiging dat slachtoffer zijn betekent dat ze vervloekt of gestraft moeten worden.

“Daarom hebben veel mensen deze tatoeage, want als ze dat waren, zijn ze slachtoffers, het is alsof je jezelf sterker maakt, je macht terugneemt”, legde @waytooshey uit in een video.

De TikToker @izzywibble ging niet in detail. Ze onthulde haar Medusa-tatoeage terwijl ze zich de dag herinnerde waarop de vreselijke daad plaatsvond.

“Veel mensen wisten niet wat een Medusa-tatoeage betekent. Als je dat doet… Het spijt me dat je dit ook hebt meegemaakt, je bent zo sterk’, schreef @r.bree.xo in een video-onderschrift.

Als jij of iemand die je kent ondersteuning nodig heeft na het ervaren van seksueel geweld, neem dan contact op met de (RAINN) op 1-800-656-4673 of . U kunt ook verbinding maken met een counselor gratis door het woord “HOME” te sms’en naar 741741.

Het bericht Wat is de betekenis van Medusa-tatoeages op TikTok? verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

Internet woedt over de nieuwe pizzaschalen zonder korst van Papa John: ‘Fundamenteel misverstand’

Ex-mormoon gebruikt TikTok om ‘alle trauma’s te ontrafelen’ die de zuiverheidscultuur haar heeft veroorzaakt

Old Navy heeft een heleboel nietjes in de herfstgarderobe voor minder dan $ 45 en ze zijn eigenlijk heel, heel schattig

Deze glazen mengkommen verdubbelen als serveerschalen, en ze zijn nu bijna voor de helft korting op Amazon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in