Wat is de betekenis van de T-Slur op TikTok? Woord, uitgelegd

0
15


TikTok-logo

Bron: Getty Images

TikTok is niet alleen een geweldige bron van amusement, maar kan af en toe ook educatief zijn en gebruikers helpen voorkomen dat ze aanstootgevende opmerkingen maken. Onlangs zijn T-slur-referenties populair geworden op het platform.

Artikel gaat verder onder advertentie

Terwijl sommige mensen lijken te weten naar welk woord wordt verwezen, zijn anderen in de war over wat de T-slur is en waarom het beledigend kan zijn voor degenen die het horen. Dit is wat de T-slur betekent.

Wat betekent de T-slur?

De T-slur is een verwijzing naar het woord ’tranny’, een transfobe belediging die wordt gebruikt om transgenders te kleineren. Het zou zelden gebruikt moeten worden, en Urban Dictionary suggereert dat alleen transvrouwen het mogen zeggen. Daarom verwijzen zoveel mensen niet eens naar het woord zelf in hun video’s, maar verwijzen ze er alleen naar als de ‘T-slur’.

Artikel gaat verder onder advertentie

Cardi B

Bron: Getty Images

Cardi B heeft de smet in haar muziek gebruikt.

Een van de redenen dat de T-slur populair is op TikTok, is omdat Cardi B de term zowel in haar muziek als in haar persoonlijke leven gebruikt. De bewering dat de rapper transfoob is, of op zijn minst transfobe beledigingen gebruikt, is niet nieuw. In 2019 sloeg Cardi terug op degenen die suggereerden dat ze transfobisch was door te zeggen dat haar zus homo was, dat ze twee transgenders in haar glamourteam had en dat ze zelf biseksueel was.

Artikel gaat verder onder advertentie

“Hoeveel tweets en video’s heb ik gemaakt ter ondersteuning van LGBT? VEEL! Hoeveel steun ik 2 [people] op mijn glam-team met wie ik de overgang heb ervaren? MOEILIJK! Label me dus niet als iets dat ik niet ben!’, schreef ze in tweets die inmiddels zijn verwijderd. ‘Ken je de echte definitie van transfobie? [When] je kunt niet eens naast trans of homo’s staan, mensen vechten er letterlijk voor dat ze geen gelijke rechten hebben.”

“[I’m] in [an] industrie dat tot op de dag van vandaag mannelijke rapartiesten zich ongemakkelijk voelen als ik met mijn team kom en het me nog steeds geen fuck kan schelen!” vervolgde ze.

Het is duidelijk dat de beschuldigingen van transfobie niet goed passen bij Cardi, hoewel dat haar er niet van weerhouden heeft om een ​​woord te blijven gebruiken dat velen in de LGBTQ+-gemeenschap als een smet beschouwen.

Artikel gaat verder onder advertentie

Mensen roepen Cardi B uit op TikTok.

Zoals de T-slur-trends op het platform, wijzen velen erop dat Cardi B het in het verleden heeft gebruikt. Niet alle video’s over de smet die trending zijn, hebben betrekking op Cardi B, maar het lijkt erop dat een gezond deel van hen dat wel doet. De meeste mensen lijken het niet eens te zijn met Cardi’s voortdurende gebruik van de term, ongeacht hoeveel transgenders ze misschien kent.

Anderen gebruiken TikTok echter gewoon om mensen bewust te maken van de T-slur en waarom je het nooit zou moeten gebruiken. Ondanks al zijn vele fouten kan TikTok ook een plek zijn die mensen helpt beter te begrijpen waarom de taal die ze gebruiken aanstootgevend of achterhaald kan overkomen op de mensen om hen heen, en hen helpt om kostbare fouten te vermijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in