Wat is de 5 tot 9 voor 9 tot 5 TikTok-trend?

0
89


Beweeg over Dolly Parton, want de 9 tot 5 is oud nieuws met deze virale trend.

De 5 tot 9 voor 9 tot 5 TikTok-trend is perfect voor nieuwsgierige mensen, of voor nachtbrakers die zich afvragen hoe vroege vogels functioneren. Is het echt gezond om bij het krieken van de dag op te staan?

Wat is de 5 tot 9 voor 9 tot 5 TikTok-trend?

De trend is een vervolg op de 5 tot 9-avondtrend, waarbij mensen hun avonden documenteerden nadat ze klaar waren met werken.

Nu laat deze nieuwe versie mensen delen wat ze doen in de kleine uren voordat het werk begint, en slaap opofferen voor productiviteit.

Nee, het zijn niet alleen mensen die snoozen tot 8.55 uur en dan uit bed rollen. Het blijkt dat veel mensen een waanzinnig druk leven hebben in de vier uur voordat ze inklokken.

Meer dan 40 miljoen mensen hebben de video’s over de trend met hashtag #5to9 bekeken.

Fans van de methode prijzen hun verhoogde productiviteit na het opstaan ​​vroeg in de ochtend, maar artsen hebben een waarschuwing afgegeven.

Dr. Gina Cleo zei in een interview: “Mogelijke schade kan zijn: slaap opofferen voor ‘productiviteit’, te veel proberen in een dag te passen, inefficiënt voelen wanneer je lichaam moet uitslapen of rusten, te gefocust zijn op je routine en bijgevolg verwaarlozen luisteren naar de behoeften van uw lichaam,”

Ze vervolgde: “De levensstijl van 5 tot 9 is absoluut niet voor iedereen”, voegde ze eraan toe. “Als je van nature een nachtbraker bent, is het waarschijnlijk onhaalbaar om iets te doen om 5 uur ’s ochtends of zelfs 7 uur ’s ochtends.”

Dus voel je niet al te slecht als je het soort bent dat na middernacht opblijft en het alarm in gruzelementen zou slaan als het om 5 uur ’s ochtends zou afgaan.

Enkele van de meest populaire video’s bevatten mensen die yoga doen, gaan hardlopen, hun maaltijden voor de week koken of een gezond ontbijt bereiden.

Soms is het zoiets simpels als het bed opmaken, het ontbijt klaarmaken en dan een paar afleveringen van iets op Netflix kijken.

Het lijkt erop dat nogal wat kijkers zich afvragen hoe deze prestatie mogelijk is, met de vraag: “Meisje, hoe word je om 5 uur ’s ochtends wakker en werk je dan acht uur? Dat zou ik nooit kunnen.”

Nicki Minaj deed mee en zei: “Omg, zou je me zo kunnen organiseren? Als ik ergens om 9.00 uur moet zijn, word ik om 8.30 uur wakker.”

De trend heeft geleid tot een golf van “realistische” video’s die onder de tag zijn gedeeld, waarbij een maker zichzelf koffie laat zetten en een grapje maakt: “Je krijgt een 8,45 tot 9 voor mij, misschien een 8,30, als ik zin heb het.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in