Wat is ‘bruin geluid’? TikTok beweert dat het je kan helpen focussen

0
118


TikTokers zijn zo over witte ruis. Ze gaan nu allemaal over bruine ruis.

Van fotogenieke polo’s tot comfortabele broeken, sla je voorraad in

Aangeprezen als een manier om beter te slapen, maskeert witte ruis andere storende geluiden. Het is een populaire optie voor geluidsmachines en veel ouders hebben geprobeerd een vacuüm (witte ruis) te gebruiken om hun kieskeurige baby’s in slaap te krijgen. Bruine ruis (en de vergelijkbare roze ruis) is een andere sonische tint, wat betekent dat het klinkt, aanvoelt en iets andere effecten heeft dan witte ruis.

Zie deze slaapkamer veranderen in een levendige oase na een ongelooflijke eendaagse renovatie:

Mensen op TikTok hebben de geestverruimende effecten van bruine ruis ontdekt en de hashtag #brownoise heeft momenteel 77,4 miljoen views.

Wat is het verschil tussen bruine ruis, witte ruis en roze ruis?

Volgens Sound of Sleep klinkt witte ruis meer als “een radio die is afgestemd op een ongebruikte frequentie”. Dat komt omdat witte ruis een gelijke intensiteit heeft over elke frequentie die voor het menselijk oor waarneembaar is.

Healthline stelt dat witte ruis “u kan helpen een betere nachtrust te krijgen door omgevings- of buitengeluiden te maskeren die een verstoorde slaap veroorzaken.” Het kan u ook helpen in slaap te blijven en uw hersenen te trainen om te weten wanneer u moet slapen als u het regelmatig gebruikt.

Roze ruis is een vorm van witte ruis met een lagere toonhoogte die hogere geluiden kan wegfilteren, vaak ‘omgevingsruis’ genoemd. Dit betekent dat het meer klinkt als “gestage regenval of wind.” Het wordt als rustgevender beschouwd dan witte ruis. Het is aangetoond dat slapen met roze ruis het korte- en langetermijngeheugen verbetert.

Bruine ruis (of rode ruis) heeft een diepere toonhoogte, dus het klinkt ruwer of dissonanter dan roze ruis, zoals het ‘gebrul van een rivierstroom of een sterke wind’. Bruine ruis helpt bij ontspanning, verbetert de focus en kan oorsuizen verminderen.

TikTokers prijzen het vermogen van bruine ruis om de geest te zuiveren

“Bruine ruis is zoveel beter dan witte ruis. Mijn brein is voor het eerst stil”, schreef @rnbw.infinity.nikki op een TikTok-video.

“Als je je afvraagt, waarom heeft bruine ruis mijn ADHD genezen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat elke keer als ik het aantrek, ik in een draaikolk van hyperfocus word gezogen en de wereld gewoon logisch is, “zei @htizz in een clip.

De traumaconsulent @ask.courtney beweerde dat bruin geluid “aangetoond is dat het de hersenen kalmeert bij trauma en ADHD” en dat het “snelle gedachten kan verminderen, de geest kan kalmeren en je in staat stelt om je duidelijker op een taak te concentreren.”

Kijk hoe deze kleine woonkamer van een appartement in NYC in slechts één dag een prachtige make-over krijgt:

Het bericht Wat is ‘bruine ruis’? TikTok beweert dat het je kan helpen focussen, verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

Ik ben een lifestyle-editor en hier zijn 9 items die ik in september in Nordstrom bekijk

Moeder deelt schattige video van haar dochter die de beste grote zus ooit is

Miljoenen Twitter-gebruikers komen samen om het 6-jarige mysterie op te lossen van waar deze cartoon-elf vandaan komt

Vrouw maakt zich zorgen dat haar man liegt over zijn financiën

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in