Wat heeft Barney de Dinosaur TikTok-trend vermoord uitgelegd

0
12


Barney de dinosaurus domineert momenteel TikTok, aangezien het geliefde kinderpictogram een ​​voortdurende trend is sinds Peacock’s documentaire ‘I Love You, You Hate Me’ eerder deze maand uitkwam.

De populaire kindershow Barney & Friends duurde 14 seizoenen en bijna twee decennia. Jaren na de annulering onderzocht Peacocks documentaire de schokkende reacties op het geliefde kindericoon.

TikTok-gebruikers, gedreven door nieuwsgierigheid naar de figuur, worden nu valselijk ertoe gebracht te geloven dat Barney is vermoord en zijn op zoek naar ‘wat heeft Barney de dinosaurus vermoord?’.

Foto door Mark Perlstein/Getty Images

Barney’s duistere verleden

Ondanks de onschuldige bedoelingen van Barney the Dinosaur, werden de cast en crew kort na de uitzending van de show onderworpen aan zogenaamd “Barney Bashing”. Bob West, de originele stem van Barney, zei dat hij doodsbedreigingen ontving van mensen die de show haatten. Hij zei: “ik begon e-mails te krijgen.. sommige van hen waren absoluut hatelijk. Ze waren heel expliciet en heel gewelddadig.”

“Vervolgens zeiden ze dat ze me zouden komen zoeken en dat ze me zouden vermoorden”, zei hij.

Hoe TikTok de ‘wat doodde Barney the Dinosaur’-trend creëerde

De schok in de richting van Barney Bashing is onlangs teruggekeerd. Veel TikTok-gebruikers zoeken op wWhat doodde Barney the Dinosaur?” stuiten op een artikel van de Independent dat mensen doet geloven dat Barney op brute wijze is vermoord.

In de opening van het artikel staat: „In november 1997 werd Barney de dinosaurus doodgestoken door de politie van New York City.”

Het artikel onthult echter al snel dat een luchtballon van Barney de Dinosaurus leegliep tijdens de Macy’s Thanksgiving-parade van 1997 en dat de steekpartij naar de ballon verwees.

In de trending video’s zoals de TikTok hieronder, wordt alleen het eerste fragment getoond, waardoor velen voor de gek worden gehouden.

De politie van New York moest de dinosaurus neerhalen nadat een windvlaag de ballon Barney had opengescheurd.

Veel gebruikers hebben de opening van de artikelen voor de gek gehouden en hebben voor en na video’s van zichzelf genomen die op het nieuws reageren.

Maar ondanks wat TikTokers wordt doen geloven, stierf de echte Barney de dinosaurus niet. De gigantische ballon heeft het echter niet gehaald.

Ander nieuws: Waar kwam Leslie Jordan vandaan? Acteur was ’trots’ op zuidelijk accent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in