Wat gebeurt er als je op de repost-knop drukt?

0
167


TikTok’s “Repost”-knop is een van de nieuwste functies die aan de app zijn toegevoegd, waarmee gebruikers video’s kunnen delen op de For You-pagina’s van hun vrienden.

In de afgelopen paar maanden, TikTok heeft een nieuwe ‘Repost’-functie geïmplementeerd. Momenteel toont het algoritme op TikTok gebruikers video’s op basis van individuele interesses en wordt het voortdurend aangepast telkens wanneer een gebruiker door zijn ‘Voor jou-pagina’ scrolt. Veel factoren dragen bij aan het TikTok-algoritme, zoals gebruikersactiviteit, onderwerp, geluiden en locatie. Elke video die een gebruiker leuk vindt, becommentarieert, deelt of waarmee hij interactie heeft, bepaalt bijvoorbeeld wat er op zijn Voor jou-pagina komt. Om deze reden is TikTok populair bij gebruikers omdat de ervaring gepersonaliseerd is.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Het idee van opnieuw posten op TikTok is vergelijkbaar met sommige functies die op andere sociale media worden gezien. Twitter staat gebruikers bijvoorbeeld sinds 2009 toe om de inhoud van andere gebruikers te ‘retweeten’, een populaire vorm van engagement op de app. Facebook stelt gebruikers ook in staat om berichten van andere accounts op hun tijdlijnen te delen zodat hun vrienden ze kunnen zien. Zelfs Instagram heeft een functie waarmee de berichten van andere gebruikers in hun eigen verhalen kunnen worden gedeeld. Maar natuurlijk heeft bijna elke vorm van sociale media een optie voor opnieuw plaatsen of opnieuw delen, dus het is geen verrassing dat TikTok dit voorbeeld volgde.

Gerelateerd: Hoe u uw TikTok-kijkgeschiedenis kunt bekijken


Wanneer gebruikers besluiten een TikTok opnieuw te posten, verschijnt de video van hun eigen For You-pagina nu op de pagina’s van hun volgers. Alleen vrienden van de gebruiker kunnen de opnieuw geposte video zien, die alleen accounts bevat die de gebruiker volgt en die hen ook terugvolgen. Onlangs konden gebruikers alleen video’s opnieuw posten op de For You-pagina van een gebruiker, maar nu kunnen ze elke video op TikTok delen met vrienden. Of een video nu zo grappig is, gedeeld moet worden of de informatie die gebruikers denken dat hun vrienden zouden moeten horen, het zal de video op de pagina’s van hun vrienden plaatsen zodat ze ze kunnen zien.

Hoe opnieuw te posten op TikTok

Opnieuw posten: klik op een video, tik op het deelpictogram rechtsonder in het scherm en selecteer de gele knop met witte pijlen met de tekst ‘Repost’. Als u deze knop selecteert, wordt de video opnieuw gepost. De repost verschijnt niet in de feed van de gebruiker, maar kan alleen worden bekeken door vrienden. Net als andere sociale-media-accounts wordt de inhoud niet gecrediteerd aan de gebruiker die deze opnieuw plaatst, maar aan de oorspronkelijke maker van de inhoud en wordt deze eenvoudig doorgestuurd via de gebruiker.


Het is vrij eenvoudig om een ​​video opnieuw te posten en het heeft de manier waarop gebruikers op TikTok omgaan al veranderd. Het toevoegen van de repost-knop was gewoon een nieuwe stap om TikTok gebruiksvriendelijker te maken. Zelfs TikTok was een van de laatste sociale media die een repost-functie implementeerde, het is nog steeds een grote stap in de richting van meer gebruikersbetrokkenheid en een leuke manier voor gebruikers om met hun vrienden te communiceren.

Bron: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in