Wat gebeurde er echt toen ik de algoritmen van TikTok mijn vakantie liet plannen

0
112


Ik vlieg heen en terug met Virgin Atlantic en, voordat ik vertrek, word ik verstrikt in een laatste wormgat van video’s over hoe je een upgrade kunt krijgen (je kunt blijkbaar je Tesco Clubcard-punten gebruiken). Omdat ik niet genoeg boodschappen heb gedaan, probeer ik een andere door TikTok voorgestelde aanpak: ronduit vragen. Helaas was het een mislukking, maar de dame bij het inchecken heeft me heel vriendelijk gewisseld naar een stoel aan het gangpad.

Het definitieve oordeel

Dus, hoe heeft TikTok zich gemeten? Ja, ik heb een aantal geweldige plekken gevonden en ben waarschijnlijk verder van de gebaande paden gegaan dan met een reisgids. Maar ik heb wel een aantal belangrijke bezienswaardigheden in New York gemist. En ik koop niet alleen een gids voor de tips – ik wil de geur van vers papier, het plezier van het doorlezen in het vliegtuig, van terugbladeren en herinneringen ophalen en het aan anderen uitlenen.

De beste reisgidsen zijn meer koffietafelsnuisterijen en nodigen gasten uit om te vragen: “Oh, Nicaragua … ben je geweest?” zodat jij ze kunt trakteren op jouw verhaal over het maken van leguanensoep in de jungle.

Je moet je ook afvragen hoe onbevooroordeeld al deze TikTokers zijn. Ze zouden moeten aangeven of ze samenwerken met een bedrijf, maar er zijn zeker wat vage lijnen. Bovendien zijn er duistere vragen over wie toegang heeft tot uw gegevens en weet wat u bekijkt, gezien het Chinese eigendom van de app.

Dus misschien blijf ik het gebruiken – maar het zal niet mijn Bijbel zijn.


Heb je TikTok al gebruikt om een ​​vakantie te plannen? We horen graag wat je ervaring is, vertel het ons hieronder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in