Wat experts denken van TikTok’s virale trend ‘mond tapen’ die beweert een goede nachtrust te garanderen

0
97


Vertrouwen TikTok om de meest bizarre internettrends viraal te maken. Na vabbing – wat onlangs een hot topic werd op de app voor het delen van video’s, en een waarbij vaginaal vocht op de huid werd gedeppen om potentiële romantische ontmoetingen en situaties aan te trekken – er is een andere trend naar voren gekomen waarbij de mond dicht wordt geplakt terwijl je naar bed ’s nachts, om ervoor te zorgen: geluid slaap.

Nu kopen | Ons beste abonnement heeft nu een speciale prijs

Maar experts hebben gewaarschuwd dat het geen veilige praktijk is en niet moet worden voortgezet.

volgens an Onafhankelijk rapport dat enkele dagen geleden werd gepubliceerd, heeft de hashtag #mouthtaping 24 miljoen views op het platform verzameld. Terwijl ze het demonstreren, plakken gebruikers ’s nachts hun lippen dicht, zodat ze de neusademhaling kunnen bevorderen tijdens hun slaap.

De outlet noemde een gebruiker die beweerde dat de hack haar heeft geholpen slaap beter en dat ademen door de neus – in tegenstelling tot de mond – ook kan helpen “slechte adem en tandvleesaandoeningen te voorkomen”.

Volgens sleepfoundation.orgmond tapen kan gunstig zijn als een snurken behandeling. Het citeerde een studie van mensen met milde obstructieve slaapapneuhet dragen van een “poreuze pleister over de mond” waardoor ze door hun neus ademden, de “hoek van het gehemelte en de tong” veranderde en leidde tot “aanzienlijk minder snurken en minder gevallen van ademhalen”.

Maar, sleepfoundation.org vermeldde ook enkele bijwerkingen, waarbij werd gesteld dat het afplakken van de mond slaapverstoring kan veroorzaken als gevolg van “irritatie van de tape” of zelfs moeite met ademhalen door de neus. Het voegde eraan toe dat het ook angst kan veroorzaken bij mensen die zich ongemakkelijk voelen als hun mond wordt dichtgeplakt.

Dr. Viswesvaran Balasubramanian, consultant interventionele pulmonologie en slaapgeneeskunde bij Yashoda Hospitals Hyderabad, legde uit dat als de neus verstopt is door een virale infectie of allergische rhinitishebben mensen de neiging om door de mond te ademen omdat er een obstructie in de neusholte is.

“Bovendien kan adenoïdevergroting bij kinderen de neusholte verstoppen, wat ertoe kan leiden dat het kind ’s nachts door hun mond ademt,” vertelde hij. indianexpress.com, eraan toevoegend dat het afplakken van de mond “risico’s met zich meebrengt, vooral bij patiënten met ademhalingsstoornissen”. “In dergelijke gevallen kan het onderliggende ademhalingsproblemen verergeren, zoals: astma of COPD (chronische obstructieve longziekte).”

Dr. Ayush Gupta, senior consultant longziekten, intensive care en slaapgeneeskunde, van het Fortis Hospital Vasant Kunj, is het met hem eens dat mensen van nature zijn ontworpen om door hun neus in te ademen, omdat het “de droge lucht, die we inademen, bevochtigt en bevochtigt. , en maakt het geschikt voor onze longen”.

In het geval van een verstopte neus of vergrote amandelen, beginnen mensen door hun mond te ademen en dit kan vanaf de kindertijd gebeuren. “Maar het is niet normaal, en mensen hebben behandeling nodig zodat deze obstructie van hun neus of neusholte kan worden verlicht en ze weer normaal kunnen ademen, in tegenstelling tot ademhalen uit hun mond,” verklaarde Dr. Gupta.

TikTok, virale trend op TikTok, mond tapen TikTok trend, TikTok trend mond tapen, mond tapen om te slapen, goed slapen, ademen door de neus, ademen door de mond, gezondheid, indian express nieuws Een ‘Cpap’-apparaat voor slaapapneu kan helpen bij de ademhaling. (Foto: Getty/Thinkstock)

Hij waarschuwde dat dergelijke patiënten – die niet op tijd worden behandeld – zich kunnen ontwikkelen obstructieve slaapapneueen ziekte met meerdere bijwerkingen die van invloed zijn op het hart, de longen, samen met een verhoogd risico op een beroerte, plotselinge sterfgevallen tijdens de slaap, persoonlijkheidsveranderingen, stemmingsstoornissen, enz.

“Als je je mond plakt, waarmee je anders ademt en je neus verstopt is, leidt dat tot een catastrofe. Uw zuurstofniveaus kunnen aanzienlijk dalen en leiden tot acute cardiovasculair gebeurtenissen tijdens de slaap. Doe dit nooit,’ smeekte de dokter.

Hij stelde voor om in plaats daarvan kinbanden te gebruiken, terwijl hij uitlegde over het gebruik van een luchtwegapparaat, dat de neus van een patiënt bedekt en ze inademen door middel van een positieve luchtdruk die obstructie verlicht. In het geval dat ze de gebruikelijke mondademhalers zijn, kunnen ze kinriemen gebruiken om luchtlekkage te verminderen en om de kaak te vergrendelen.

Dr. Balasubramanian was het ermee eens en zei dat het identificeren van een reden voor een verstopte neus en het op de juiste manier behandelen met medicijnen of chirurgische correctie van vergrote adenoïde – of passend beheer van obstructieve slaapapneu — is de ideale oplossing, in plaats van in alle gevallen mond-taping.

Voor meer lifestyle nieuws, volg ons op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in