Wat betekent ‘zijoog’ op TikTok? De nieuwste trend brengt het internet in een razernij

0
41


Verschillende personen online gebruiken nu de term “zijoog” als reactie op tweets, memes, actuele gebeurtenissen en meer. Deze nieuwe trend is de laatste die sociale-mediaplatforms overneemt en is overal op internet te zien, vooral op Twitter en TikTok.

De uitdrukking geeft aan dat een persoon een oordeel velt over een bepaald ding met alleen zijn ogen.

“Side eye” is de nieuwste die aan boord springt van trends die populair zijn geworden door TikTok, waarbij verschillende gebruikers de uitdrukking nu gebruiken om hun ongenoegen te uiten.


Wat zeggen netizens over de ‘side eye’-trend die het internet overneemt?

YouTube-cover

De virale TikTok-trend is een manier om internetgebruikers uit te drukken die iets of iemand beoordelen die ze niet leuk vinden, terwijl ze een opmerking plaatsen met deze zin.

In dagelijkse face-to-face interacties duidt een zijoog meestal ongenoegen aan en wordt gebruikt wanneer een bepaalde situatie niet indrukwekkend overkomt. Daarom zijn opmerkingen met deze zin nu een manier geworden voor netizens om te laten zien dat ze de inhoud niet leuk vinden.

Een andere variant van deze trend is dat mensen hun gezichtsuitdrukkingen laten zien in een video, waarbij op de achtergrond een audio wordt afgespeeld met de tekst “zijoog”.


“Het ergste dat van TikTok komt”: Netizens niet blij met nieuwe trend

Gebruikers van sociale media zijn het niet eens met deze trend, en velen beschouwen het zelfs als de “slechtste” TikTok-trend online. Over hetzelfde gesproken, schreef Twitter-gebruiker @Chlecea_:

Zijoog is het ergste dat van tiktok komt

Sommige internetgebruikers zeiden dat toen ze deze trend voor het eerst tegenkwamen, ze dachten dat mensen deze audio gewoon gebruikten omdat het trending was, maar nadat ze de echte betekenis van de trend hadden leren kennen, vonden ze het niet leuk.

Een van de gebruikers @KrolsCircus schreef dat deze zin TikTok’s “zin van de maand” is en er zijn een aantal opmerkingen waarin de gebruikers het hebben opgenomen.

tiktok’s nieuwe zin van de maand is “side eye” kan niet eens naar de reacties kijken zonder dat tenminste één persoon het zegt.

zien jullie ooit een grappige video op tiktok en gaan naar de reacties en het is allemaal “side eye” en “oh”

“zijoog” moet het ergste tiktok-gezegde zijn dat is verzonnen, want het is zo vervelend

de tiktok-opmerkingen aan de zijkant zijn echt het meest irritante ooit

tiktok-opmerkingen aan de zijkant worden echt oud

Een 32-jarige vrouw huilt op TikTok omdat ze gaat scheiden van haar 22-jarige echtgenoot… zijoog!

onlangs ingelogd op tiktok en het eerste dat ik zie is deze “side eye” -trend 💀 ja, ik heb het weer verwijderd, zo ben ik beter af.


Dit is niet de eerste van de TikTok-trends die de krantenkoppen haalt. Onlangs vertelde Generatie Z hoe ze beledigd zijn door de duim omhoog-emoji omdat ze denken dat het onbeleefd is.

Maar zodra Gen Z hun gevoelens over de emoji op sociale media deelde, gingen verschillende millennials meteen het internet op om te zeggen dat ze hun collega’s vaak emoji’s met duim omhoog sturen, en nu moeten ze twee keer nadenken voordat ze het verzenden.

Internetgebruikers raden dat het nu tijd is om de uitdrukking “zijoog” in de schijnwerpers te zetten.

Snelle links

Meer van Sportskeeda
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in