Wat betekent ‘slay’ op TikTok?

0
1728


‘Slay’ is een term die je misschien bent tegengekomen in verschillende video’s en commentaarsecties op TikTok, maar wat betekent dit woord en wanneer gebruik je het?

TikTok blijft dagelijks nieuwe gebruikers van over de hele wereld aantrekken, en de verzameling virale inhoud op de app blijft groeien.

Er zijn een aantal verschillende slangtermen en -zinnen die in de loop der jaren prominent zijn geworden op TikTok. Sommige woorden, zoals FYP, zijn uniek voor TikTok, maar er zijn tal van andere woorden die ergens anders vandaan komen en gewoon vaak worden gebruikt door mensen op het platform.

Slay is een woord dat je waarschijnlijk op TikTok hebt zien opduiken, of dat nu is door iemand die het in een video zegt, of het in een opmerking of DM schrijft. Hier is alles om te weten wat het betekent.

Wat betekent ‘slay’ op TikTok?

Bij gebruik op TikTok en andere sociale-mediaplatforms wordt ‘slay’ vaak gebruikt als een manier om iemand te complimenteren.

Volgens Dictionary.com kan de term ‘iets spectaculair goed doen’ betekenen, vooral als het gaat om mode, artistieke prestaties of zelfvertrouwen.’

Je ziet misschien dat makers dit gebruiken in de ondertiteling van hun eigen video’s, of het gebruiken om te verwijzen naar de inhoud van andere mensen in het commentaargedeelte.

Het woord komt ook voor in een aantal verschillende virale TikTok-geluiden, dus het is niet ongewoon om het op de achtergrond van sommige video’s te horen.

Als er nog andere populaire slangtermen of -zinnen zijn die je verwarren op TikTok, kun je onze gids hier raadplegen om alles te weten te komen over de meest populaire termen en acroniemen in de app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in