Wat betekent ‘SH’ op TikTok? Mentaal gezondheidsjargon uitgelegd

0
11


Acroniemen zijn een vast onderdeel geworden van ons alledaagse jargon en ze geven informatie over hoe deze generatie communiceert, waarbij TikTok de initiator is van de meeste afkortingen. Het is waarschijnlijk dat je de afkorting “SH” consequent hebt gezien in de korte vorm van videostreaming-entertainment-app en je misschien afvraagt ​​wat het betekent. Als je denkt dat het vergelijkbaar is met SMH, zou je teleurgesteld zijn als je hoort dat je het mis hebt.

Triggerwaarschuwing: de inhoud van dit artikel gaat over geestelijke gezondheidsproblemen en kan gevoelig zijn voor sommige lezers. Discretie wordt sterk aangeraden.

Acroniemen worden vaak gebruikt in apps voor sociale media (afbeelding via Getty/Unknown)
Acroniemen worden vaak gebruikt in apps voor sociale media (afbeelding via Getty/Unknown)

De populariteit van TikTok-jargon weerspiegelt hoe digitale taal onze persoonlijke gesprekken is binnengedrongen. Vreemd genoeg komt de meest voorkomende slang in de vorm van afkortingen, ook al heeft de app geen tekenlimiet.

Zelfs dan is het interessant dat Twitter voor zichzelf geen alfabet heeft ontwikkeld, ondanks een limiet van 280 tekens per post, die voorheen slechts 140 tekens toestond. De TikTok-generatie is er echter in geslaagd om de manier waarop we spreken te veranderen.


Waar verwijst “SH” op TikTok naar?

De app voor sociale media dient voor velen als een veilige plek (afbeelding via Getty/Mayada S)
De app voor sociale media dient voor velen als een veilige plek (afbeelding via Getty/Mayada S)

De afkorting ‘SH’ wordt vaak gebruikt in TikTok-video’s en betekent meestal ‘zelfbeschadiging’. Het idee om de verkorte versie te gebruiken in plaats van het hele woord is om gebruikers te informeren dat de oorspronkelijke poster zelfbeschadiging erkent als een gevoelig onderwerp en gelooft dat geestelijke gezondheidsproblemen serieus moeten worden genomen.

Hoewel de app populair is vanwege de leuke clips en dansvideo’s, is het ook een krachtig platform voor het uiten van zorgen over geestelijke gezondheid en veiligheid, waarbij de hashtag ‘mentalhealth’ meer dan een miljard keer wordt gebruikt en meer dan 14,6 miljard keer wordt bekeken. Veel gebruikers gaan regelmatig naar TikTok om verhalen en/of lessen te delen over hun worstelingen en hoe ze omgaan met de moeilijkheden van hun reis.

Er zijn ook therapeuten op het platform die advies en suggesties geven over de zorg voor zichzelf. De pandemie bracht een toename van psychische problemen met zich mee die voortkwamen uit angst, isolatie, stress en gebrek aan middelen, wat natuurlijk de noodzaak opriep om eudemonia aan te pakken.

Na de pandemie is het belangrijk geworden om te focussen op geestelijke gezondheid (afbeelding via Getty Images/Onbekend)
Na de pandemie is het belangrijk geworden om te focussen op geestelijke gezondheid (afbeelding via Getty Images/Onbekend)

Net als bij het gebruik van ‘SH’ wordt het onderwerp mentaal welzijn met zorg en voorzichtigheid behandeld op het socialemediaplatform. Het gebruik van het acroniem vertelt kijkers die het risico lopen getriggerd te worden dat ze kunnen kiezen of ze de video al dan niet willen blijven bekijken in plaats van overrompeld te worden door de inhoud.

De app wordt vaak beschouwd als een veilige plek waar mensen hun verhalen kunnen delen en gelijkgestemde mensen kunnen vinden die met soortgelijke problemen hebben geworsteld. De meeste video’s die de hashtag ‘mentalhealth’ of het acroniem ‘SH’ gebruiken, bieden meestal hulp en bronnen waar iemand anders baat bij kan hebben. Ze zijn vaak bevestigend en vriendelijk en vertegenwoordigen alle soorten strijd.


TikTok is een dominante app geworden onder andere sociale-mediaplatforms vanwege het algoritme, dat de neiging heeft om feelgood-inhoud te pushen, ook al zijn sommige meer vermakelijk dan informatief. Hoe dan ook, mensen gebruiken de app om manieren te delen om voor zichzelf te zorgen, zoals het beoefenen van yoga, journaling, fitness, mindfulness, gezond eten, enz.

Snelle links

Meer van Sportskeeda
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in