Wat betekent ‘Repost’ op TIKTOK? uitgelegd

0
14


Screengrab via YouTube/Christine Barger

TikTok heeft een handige functie toegevoegd en het kan de manier veranderen waarop je de app voor het delen van video’s gebruikt.

Met de functie Opnieuw posten kunt u het bericht van een andere gebruiker delen met de vrienden die u volgen. Het bericht verschijnt dan op hun respectievelijke For You-pagina’s, dit zijn samengestelde berichten van pagina’s waarin gebruikers mogelijk interesse hebben. Wanneer de opnieuw geposte inhoud verschijnt, gaat het tegoed naar de oorspronkelijke maker van het bericht.

TikTok staat bekend om zijn persoonlijke touch en het is een grote succesfactor. De service maakt gebruik van een algoritme dat rekening houdt met wat je leuk vindt, favoriet maakt, becommentarieert, deelt, geluiden en locaties, om onderwerpen samen te stellen die verband houden met de voorkeuren van de gebruiker. De Repost-functie voegt nog een andere manier toe voor de app om je likes te begrijpen, en het is een manier om je interesses verder uit te drukken met je vrienden.

Het is niet echt een nieuwe functie in de wereld van sociale media. Twitter heeft een Retweet-optie die hetzelfde doet, evenals een Quote Retweet-functie, waarmee een gebruiker een opmerking, GIF of afbeelding kan toevoegen, samen met het originele bericht. Instagram, in zijn missie om concurrerend te blijven, stelt je in staat om inhoud opnieuw te delen met zijn eigen Repost-optie. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze functie TikTok in de toekomst zal beïnvloeden en hoe deze in de loop van de tijd kan evolueren.

De functie Opnieuw posten gebruiken

Om opnieuw te posten, zoek je een video die je leuk vindt en klik je op de witte pijl rechtsonder in het scherm. De gele knop met witte pijlen verschijnt met het label “Repost” en als u erop drukt, wordt de video met uw vrienden gedeeld. Zo simpel is het. Toen de functie voor het eerst werd uitgerold, kon je alleen reposten vanaf de For You-pagina, maar nu kan vrijwel elk bericht opnieuw worden gepost.

Het is belangrijk op te merken dat je een melding krijgt wanneer een van je vrienden de video leuk vindt die je opnieuw hebt gepost. Het kan een manier zijn om een ​​gesprek op gang te brengen, of zelfs om te zien hoe mensen reageren op deze gedeelde berichten. Misschien als je eenmaal ziet dat een bepaalde repost veel interacties krijgt, kun je vergelijkbare berichten delen. Je zou je kring ook kunnen laten kennismaken met iets waar ze misschien nog niet van op de hoogte waren.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in