Wat betekent PSA op TikTok?

0
37


Terwijl je door TikTok-video’s en commentaarsecties bladert, ben je misschien de term PSA tegengekomen – maar wat betekent deze term op TikTok? Hier is alles wat u moet weten.

Het korte videoplatform TikTok is momenteel een van de meest populaire sociale-mediaplatforms en er is een constante stroom van nieuwe gebruikers die accounts maken om door inhoud te bladeren en hun eigen video’s te maken om te delen met vrienden en volgers.

Natuurlijk gebruiken mensen in de app een reeks verschillende slangtermen, uitdrukkingen en acroniemen om sneller te kunnen typen of om te verwijzen naar inside jokes. Veel van deze woorden zijn elders ontstaan, maar komen nog steeds enorm veel voor op TikTok.

Tijdens het scrollen door video’s en commentaarsecties van de app ben je mogelijk ooit de term ‘PSA’ tegengekomen. Maar wat betekent dit woord als het op TikTok wordt gebruikt?

TikTok-logo op telefoonUnsplash: Solen Feyissa

Er zijn een groot aantal populaire termen die op TikTok worden gebruikt.

Wat betekent PSA op TikTok?

PSA staat meestal voor Aankondiging van openbare diensten in een standaardcontext verwijst het naar een boodschap die wordt uitgezonden in het belang van het publiek, meestal om het bewustzijn over een bepaald probleem te vergroten.

Op TikTok en andere sociale-mediaplatforms gebruiken veel mensen PSA wanneer ze een stukje informatie met hun volgers willen delen.

Soms kan dit in een serieuzere context zijn, waar makers echt een bericht willen verspreiden of een stukje informatie willen corrigeren dat in de app circuleert.

Het kan echter ook op een meer luchtige manier worden gebruikt, bijvoorbeeld wanneer een maker wat informatie over zichzelf wil onthullen of over een van hun interesses wil praten.

Als er nog andere woorden op TikTok staan ​​waarvan je de betekenis niet weet, kun je onze gids hier raadplegen om alles te weten te komen over de populairste termen van het platform.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in