Wat betekent ASMR op TikTok?

0
49


ASMR is een veelgebruikte term in verschillende video’s op TikTok, maar wat betekent het eigenlijk? Hier is alles wat u moet weten.

TikTok wordt steeds meer de belangrijkste plaats waar mensen naartoe gaan om korte video’s te uploaden en de enorme hoeveelheid inhoud te consumeren die in de loop der jaren is geüpload.

Net als elk ander social-mediaplatform gebruiken mensen een aantal verschillende slangtermen en acroniemen op TikTok, of dat nu in de video’s zelf is, of in reacties en directe berichten.

Een acroniem dat je misschien hebt gezien in de app of op andere sites zoals YouTube, Twitch en Instagram, is ‘ASMR’. De term wordt voornamelijk gebruikt in content waar audio centraal staat, maar wat is het eigenlijk?

Wat betekent ASMR op TikTok?

ASMR staat voor ‘Autonomous Sensory Meridian Response’ en verwijst naar een tintelend gevoel op de hoofdhuid, nek en andere delen van het lichaam die sommige mensen krijgen bij het luisteren naar bepaalde audiostimuli.

Geluiden die ASMR activeren, kunnen veel dingen omvatten, zoals fluisteren, tikken en bepaalde soorten muziek. Er zijn ook visuele ASMR-stimuli, zoals het kijken naar repetitieve of bevredigende acties.

ASMR is zijn eigen genre van online inhoud geworden, met makers op platforms zoals Twitch, YouTube en nu TikTok die hun eigen ASMR-video’s in verschillende stijlen maken, vaak voor een microfoon zitten en reageren op verzoeken van kijkers.

Sommige ASMR-video’s op TikTok krijgen miljoenen views en likes, en de hashtag heeft meer dan 400 miljard views, wat alleen maar laat zien hoe populair het is in de app.

Als je in de war bent door andere acroniemen die veel worden gebruikt op TikTok, zoals FYP of POV, kun je onze gids hier raadplegen om alles te weten te komen over het populairste jargon van de app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in