Wat betekent AMOS op TikTok?

0
137


Terwijl je door TikTok scrolt, ben je misschien de term AMOS tegengekomen, hetzij in video’s of directe berichten – maar wat betekent dit woord eigenlijk? Dit is wat u moet weten.

Het korte videoplatform TikTok blijft toonaangevend als het gaat om virale inhoud op internet, en er zijn elke dag een groot aantal mensen die accounts maken om mee te doen.

Net als elk ander platform voor sociale media, is TikTok de thuisbasis van een aantal verschillende slangtermen, uitdrukkingen en acroniemen die door mensen worden gebruikt om sneller te typen of om te verwijzen naar een inside joke. Sommige hiervan zijn exclusief voor TikTok, terwijl andere op verschillende platforms worden gebruikt.

Een zin die je misschien ooit hebt gezien tijdens het scrollen door je Voor jou-pagina in de app of het controleren van je DM’s is AMOS. Je hebt misschien zelfs mensen het in hun bios zien gebruiken. Maar wat betekent dit acroniem?

TikTok-logo op een telefoonUnsplash: Solen Feyissa

TikTok is een van ’s werelds toonaangevende sociale mediaplatforms.

Wat betekent AMOS op TikTok?

AMOS is een acroniem dat staat voor ‘Add Me On Snapchat’. Snapchat is natuurlijk de multimedia instant messaging-app waarmee gebruikers onder andere verdwijnende berichten en foto’s naar elkaar kunnen sturen.

Velen vinden het een beetje makkelijker om met mensen te praten via Snapchat in tegenstelling tot TikTok’s interne directe berichtensysteem, dus als mensen nieuwe vrienden willen maken op TikTok, kunnen ze AMOS schrijven om mensen aan te moedigen contact met hen op te nemen via een ander platform.

Vaak zullen mensen AMOS naast hun Snapchat-gebruikersnaam schrijven, waardoor het gemakkelijk is om ze toe te voegen, maar soms staat hun gebruikersnaam gewoon in hun bio.

Als er andere TikTok-zinnen of acroniemen zijn die je verwarren, kun je onze gids hier raadplegen voor meer informatie over de populairste termen van de app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in