Wat betekent ‘AMOS’ op TikTok? Amos Slang, uitgelegd

0
90


Tiktok

Screengrab via YouTube

Elke branche heeft zijn eigen jargon. Je weet wel, van die acroniemen, gezegden of modewoorden die voor de buitenwereld nergens op slaan. In de onderwijswereld is er een gemeenschappelijke kern, IEP en Bloom’s Taxonomy. In de zakenwereld heeft iedereen het over hefboomwerking, ‘over the wall’ en kerncompetentie. Social media en specifiek TikTok heeft ook zijn eigen jargon. Het kan vermoeiend zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en jargon, maar wees nooit bang – we zullen uitleggen wat de nieuwste trend AMOS betekent. Laten we, voordat we dat doen, eens kijken naar de geschiedenis van TikTok en enkele andere veelgebruikte zinnen.

Geschiedenis van TikTok

TikTok is nieuwer voor het metaforische blok van sociale media. Het werd in 2017 in de Verenigde Staten uitgebracht. TikTok is eigendom van een Chinees bedrijf genaamd ByteDance. In China heet de app Douyin. Het uitgangspunt achter de app is vrij eenvoudig. Het is een manier om korte video’s te delen.

DAGEN

Dit acroniem betekent letterlijk “geen interactie hebben”. Het kan worden gebruikt als een waarschuwing voor berichten die niet moeten worden bekeken terwijl u op het werk of met uw significante andere bent. Het kan ook worden gebruikt als waarschuwing voor berichten die niet geschikt zijn voor gebruikers onder de 18 jaar. Het kan ook worden gebruikt in opmerkingen om aan te geven dat u een persoon of hun acties niet wilt steunen.

geen

Deze zin wordt gebruikt om de waarheid van de verklaring te benadrukken. Het is net zoiets als zeggen dat ik niet lieg. Een voorbeeld hiervan is: “Geen pet, ik hou van je nagellakkleur.” Een ander voorbeeld is: “Ik ben echt dol op de nieuwe Harry Styles-single, geen pet.” Het kan worden vergeleken met het duizendjarige gebruik van ‘serieus’.

#xyzbca

Dit is een hashtag. Een hashtag zou moeten helpen bij het ordenen van berichten op basis van hun categorieën, een soort archiefkast. Alle berichten over schattige puppy’s zouden in één zeer grote bestandsmap worden geplaatst. Hashtags zijn een beetje weggegaan van dit praktische gebruik en kunnen soms gewoon een grappige uitbreiding zijn van het bijschrift zelf. Deze hashtag wordt gebruikt om het TikTok-bericht naar de pagina’s van mensen voor jou te sturen. Het is te vergelijken met #fyp of #foryou.

OOMF

Dit is een ander raadselachtig acroniem als je de betekenis niet kent. Gelukkig is het vrij eenvoudig. Deze betekent ‘een van mijn volgers’. Het is een beetje opschepperig maar kan op een tong- en wangmanier worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn: “OOMF gaf commentaar op mijn nieuwe outfit. OOMF stelde me een interessante vraag.”

IB

Dit acroniem helpt krediet te geven waar het verschuldigd is. Het betekent ‘geïnspireerd door’. Dus als je een bericht plaatst op basis van dat van iemand anders, kun je je inspiratie waarderen. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en die persoon taggen. Op die manier krijgen ze een leuke kreet.

AMOS

Hier is het acroniem waar je op hebt gewacht. Ik weet zeker dat de spanning je de das om heeft gedaan. Tromgeroffel aub. Dit betekent ‘voeg me toe op Snapchat’. Snapchat is nog een ander platform voor sociale media. Een van de kenmerken is het verdwijnen van berichten. Sommige gebruikers vinden het gemakkelijker om met mensen op Snapchat te praten dan op TikTok, dus ze willen dat je ze daar ook toevoegt. Deze zin is ook te zien in de bios van mensen als dat hun favoriete manier van communiceren is.

We hopen dat de informatie op deze lijst je helpt bij het navigeren door het steeds veranderende jargon op TikTok. Soms kan het overweldigend zijn, maar je hebt dit.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in