Wat als GLaDOS van ‘Portal’ de TikTok-tekst-naar-spraak-stem was?

0
92


Chell tegenover GLaDOS in Portal 2.

Als je het afgelopen jaar überhaupt op Instagram bent geweest en naar beneden scrolde op je “For You”-pagina, heb je waarschijnlijk een heel duidelijke stem gehoord die over video’s van puppy’s of bakken, of rijke tieners die ons ervan proberen te overtuigen dat ze net elote uitgevonden. De “TikTok Lady Voice” is een soort plaag op onze trommelvliezen die me overal volgt waar ik ook ga. Ik ga op het toilet zitten en hoor haar mijn observaties over de badkamer vertellen. Ik ga naar bed en hoor haar mijn meest gênante ervaringen op de middelbare school vertellen. Verdorie, ik voer mijn honden en hoor: “Kijk mama voed baby’s!”

Nu, in een vleugje briljante ironie, heeft ze blijkbaar de meest slinkse vorm van AI overgenomen die ooit in gaming is gezien: GLaDOS van Portaal. Deze mod heeft het spel echt en letterlijk veranderd.

Ik wil zeggen dat ik dit haat, maar op een verwrongen manier is het briljant. Als GLaDOS een moderne robot was en toegang had tot internet, zou ze heel goed weten hoe schadelijk die TikTok-stem is. Dus waarom zou ze het niet gebruiken? Waarom zou ze haar stem niet aanpassen om zo raspend mogelijk te zijn, voor het testen?

Immers, het hele punt van Portaal is het testen van de omvang van je logica, terwijl je probeert alle emoties opzij te zetten. GLaDOS is een kleinzielige en wraakzuchtige AI die gestaag nog wreder wordt naarmate haar ‘relatie’ met Chell zich ontwikkelt tot iets (neuro)toxisch. En uiteindelijk denk ik dat wat helpt haar karakter te verkopen, en ervoor zorgt dat fans haar niet haten tot het punt van volledige apathie, is hoe haar stem is gestructureerd vanuit de unieke talenten van haar stemacteur, Ellen McLain.

Daarom kan ik het niet helpen, maar vraag me af: hoe zou het spel zijn als we niet gedaan heb je dat niveau van mededogen voor haar? Als dat niveau van menselijkheid werd verwijderd? Als Caroline – de persoonlijkheid op wie ze was gebaseerd – nietig zou worden verklaard in het aangezicht van … TikTok Lady Voice?

Een deel van waarom ik genoten heb van de? Portaal serie is zo veel vanwege de unieke relaties tussen groeiende AI’s en je stille hoofdrolspeler, Chell. Ja, de puzzels waren ook leuk, maar ik kan puzzelspellen spelen op de NU website elke dag als dat alles was wat ik wilde. Wat het spel zo sappig maakt, is je wanhoop om te ontsnappen uit dit moorddadige huis van gevaarlijke machines, terwijl je ook een soort sympathie en verbinding begint te voelen met de machine die aan de touwtjes trekt. Zelfs als je haar haat, kun je niet anders dan ontdekken dat GLaDOS overtuigend is.

Haal dat allemaal weg, en je bent in feite in een nooit eindigende hel zonder uitstel, geen teken van leven, geen hoop, helemaal geen troost. Het beetje menselijkheid dat in de treiterstem van GLaDOS te vinden is, wordt vervangen door de koude, gevoelloze replicatie van jargon dat TikTok Lady Voice is. Jezus. Zelfs als ik eraan denk, krijg ik al zin om te kotsen.

Als dit soort frisse hel klinkt als iets dat je in handen wilt krijgen, kun je de mod hier downloaden:

Oh mijn god, ik wist niet eens dat de begeleidende kernen ook TikTok Lady Voiced waren. AHHHH. ONDERWERELD!!!

(uitgelichte afbeelding: klep)

-De Mary Sue heeft een strikt commentaarbeleid dat persoonlijke beledigingen jegens hen verbiedt, maar niet beperkt is tot iedereenhaatzaaien en trollen.—

Heb je een tip die we moeten weten? [email protected]LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in