Warner Music klaagt Bang Energy aan in de nieuwste rechtszaak over TikTok-reclame

0
86


Cardi B woont de Warner Music Group Pre-Grammy Party bij in Manhattan, New York, VS, 25 januari 2018. REUTERS/Andrew Kelly

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

  • Nieuwe zaak volgt op rechtszaken van Universal Music, Sony Music
  • Rechtbank oordeelde eerder dat Bang inbreuk maakte op honderden auteursrechten van UMG en Sony

(Reuters) – Energiedrankmaker Bang Energy en zijn CEO Jack Owoc worden geconfronteerd met een derde rechtszaak van een groot muzieklabel over hun advertenties op sociale media, nadat verschillende gelieerde ondernemingen van Warner Music Group hen beschuldigden van het op muziek zetten van TikTok- en Instagram-video’s met liedjes van artiesten als Beyonce, Bruno Mars en Cardi B zonder licentie.

De rechtszaak van Warner Music, die donderdag werd aangespannen bij de federale rechtbank van Miami, komt een dag nadat een rechter in dezelfde rechtbank Bang aansprakelijk had gesteld voor het schenden van meer dan 200 auteursrechten van Sony Music. De Amerikaanse districtsrechter William Dimitrouleas oordeelde in juli ook voor Universal Music Group over soortgelijke claims tegen het drankbedrijf.

Bang reageerde vrijdag niet direct op een verzoek om commentaar. Warner Music weigerde commentaar te geven op de rechtszaak.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Warner Music vertelde de rechtbank donderdag dat de opkomst van Bang om de op twee na best verkochte energiedrank in de VS te worden grotendeels werd aangedreven door zijn videoadvertenties op sociale-mediaplatforms, met name TikTok en Instagram.

Het TikTok-account van Bang heeft meer dan 1,5 miljoen volgers en TikTok-video’s met de hashtag #bangenergy hebben meer dan 18 miljard views. Het Instagram-account heeft 2,3 miljoen volgers.

Warner Music zei dat het Bang een stopzettingsbrief had gestuurd na de rechtszaak van Universal Music vorig jaar. De rechtszaak zei dat sommige van de inbreukmakende video’s meer dan een jaar later bleven staan, en dat Bang nieuwe inbreukmakende video’s plaatste na ontvangst van de brief.

Het label beschuldigde Bang van het schenden van de auteursrechten op 187 nummers van populaire muzikanten, waaronder The Weeknd, Justin Bieber en Dua Lipa.

WMG eiste een daadwerkelijke geldelijke schadevergoeding of een wettelijke schadevergoeding van maximaal $ 150.000 per nummer, evenals een gerechtelijk bevel om Bang permanent te blokkeren van het gebruik van zijn muziek.

De zaak is Atlantic Recording Corp v. Vital Pharmaceuticals Inc d/b/a Bang Energy, US District Court for the Southern District of Florida, No. 1:22-cv-22951.

Voor Warner Music: Rollin Ransom van Sidley Austin

Voor Bang Energy: informatie niet beschikbaar

Lees verder:

De sociale media-advertenties van Bang Energy schenden de auteursrechten van Sony Music, zegt de rechter

Bang Energy heeft UMG-muziekauteursrechten in TikTok-advertenties geschonden, zegt rechter

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Blake Brittanië

Thomson Reuters

Blake Brittain rapporteert over intellectueel eigendomsrecht, inclusief patenten, handelsmerken, auteursrechten en handelsgeheimen. Bereik hem op blake.brittain@thomsonreuters.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in