Warner Chappell Music kondigt deal aan met TikTok-rivaal Kuaishou

0
106


Warner Chappell Kuaishou Fotocredit: Kuaishou

Warner Chappell Music heeft een nieuwe dynamische licentieovereenkomst aangekondigd met de in China gevestigde korte video-app Kuaishou.

De deal maakt de catalogus van Warner Chappell Music beschikbaar op Kuaishou in markten over de hele wereld. Kuaishou heeft meer dan 180 miljoen maandelijks actieve gebruikers buiten China dankzij Kwai in Latijns-Amerika en de MENA-regio en SnackVideo in Zuidoost-Azië. Volgens de voorwaarden van de deal zal de WCM-catalogus ook beschikbaar zijn op deze apps.

“Terwijl het digitale ecosysteem op opwindende nieuwe manieren blijft evolueren, veranderen apps voor sociaal delen zoals Kuaishou de manier waarop mensen muziek over de hele wereld ervaren en ontdekken. We zijn erg trots om samen te werken met het team om onze catalogus met nummers naar de betrokken gebruikers en getalenteerde muziekmakers van Kuaishou te brengen”, zegt Natalie Madaj, Senior Vice President of Global Digital van Warner Chappell Music.

“We zijn altijd op zoek naar samenwerking met innovatieve muziekbedrijven en deze deal met Warner Chappell geeft onze miljoenen gebruikers toegang tot nieuwe muziek om zich uit te drukken op onze Kuaishou-platforms”, voegt Kuaishou Head of Overseas Partnership and Communications, Calvin Liu, toe.

Kuaishou Technology, de exploitant van de Kuaishou-app, is agressief uitgebreid in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië om buiten China te groeien.

Een verslag van de Zuid-Chinese ochtendpost suggereert dat het bedrijf van plan is om $ 1 miljard uit te geven om zijn overzeese gebruikersbestand in 2022 uit te breiden. Kwai is momenteel de meest gedownloade app in de iPhone App Store van Brazilië, terwijl TikTok #5 is. Alleen al in Brazilië zijn er meer dan 45 miljoen Kwai-gebruikers.

Kuaishou werd gelanceerd in 2013 en doet een beroep op arbeiders in China, boeren op het platteland, fabrieksarbeiders en ambachtslieden. Het moedigt hen aan om hun werk te delen in de vorm van korte video’s. Het is een strategie die het bedrijf nastreeft in plaatsen als Brazilië en Zuidoost-Azië, terwijl het Noord-Amerika actief negeert.

Kuaishou-oprichter Su Hua vertelde: Bloomberg het bedrijf “heeft een uitbreidingsstrategie verworpen die prioriteit geeft aan Noord-Amerikaanse gebruikers” vanwege de dominantie van TikTok daar. In plaats daarvan zijn Indonesië en Brazilië de twee grootste aanjagers van de groei van het gebruikersbestand buiten China geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in