WaPo geeft Libs of TikTok de schuld voor het blootleggen van het ziekenhuis dat ‘foutieve informatie’ verstrekt over hysterectomieën bij kinderen

0
117


NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De Washington Post beweerde dat het Twitter-account van de Libs of TikTok “foutieve informatie” had gepubliceerd die “ten onrechte suggereerde” dat het Washington DC’s Children’s National Hospital hysterectomieën heeft uitgevoerd in een vrijdagrapport, ondanks het feit dat het ziekenhuis eerder anders beweerde op zijn website.

Stafschrijver Peter Jamison meldde dat het Children’s National Hospital kritisch werd bekeken en bedreigd nadat Libs of TikTok beschuldigingen had gepubliceerd dat het ziekenhuis “geslachtbevestigende” operaties had uitgevoerd bij minderjarigen op basis van opnames met werknemers.

“Children’s National Hospital is overspoeld met dreigende e-mails en telefoontjes nadat een invloedrijk rechts Twitter-account een opname had gepubliceerd die ten onrechte suggereerde dat het ziekenhuis hysterectomieën uitvoert bij transgender kinderen, zei een woordvoerster van het ziekenhuis. De stortvloed van intimidatie ging gepaard met sociale media berichten die suggereren dat Children’s worden gebombardeerd en dat de artsen in een houtversnipperaar worden geplaatst’, schreef Jamison.

Hij merkte op dat “Children’s de authenticiteit van de opname niet heeft betwist”, in plaats daarvan beweren ze dat “de werknemers onnauwkeurige informatie hebben verstrekt”.

Een gearchiveerde webpagina van 18 augustus op de website van het Children's National Hospital vermeld: "geslachtsbevestigende medische zorg en geslachtsbevestigende hysterectomie" onder de aangeboden diensten voor "patiënten in de leeftijd van 0-21" via het gynaecologieprogramma van het ziekenhuis.

Een gearchiveerde webpagina van 18 augustus op de website van Children’s National Hospital vermeldde “geslachtbevestigende medische zorg en geslachtsbevestigende hysterectomie” onder de diensten die worden aangeboden voor “patiënten in de leeftijd van 0-21 jaar” via het gynaecologieprogramma van het ziekenhuis.
(Screenshot/Internet Archief)

WASHINGTON POST CHEERS WHITE HOUSE TWITTER ACCOUNT’S ‘FEISTY’, ‘PERSOONLIJKE’ AANVALLEN OP GOP

Een gearchiveerde screenshot van de website van 18 augustus toont het gynaecologieprogramma van het ziekenhuis dat oorspronkelijk “geslachtsbevestigende medische zorg en geslachtsbevestigende hysterectomie” bij patiënten van 0-21 jaar vermeldde als een van zijn diensten. Na het bericht van Libs of TikTok van donderdag zijn de aangeboden diensten gewijzigd.

Jamison meldde: “Children’s National functionarissen geven toe dat sommige informatie die door het ziekenhuis is verstrekt de publieke verwarring heeft vergroot. Vóór donderdag vermeldde de website van het ziekenhuis ten onrechte dat geslachtsbevestigende hysterectomie beschikbaar was voor patiënten in de leeftijd van 0-21, een fout die is gecorrigeerd”, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

“Dergelijke uitspraken hebben de furore die Raichik donderdag ontketende niet weggenomen”, schreef Jamison, zonder de beweringen van de woordvoerster onafhankelijk te lijken te bevestigen. Hij bekritiseerde ook mediasites waarvan hij zei dat ze “verhalen verspreidden op basis van de foutieve informatie in de telefoongesprekken” van Libs of TikTok.

Op audio van de oprichter van Libs of TikTok werden twee ziekenhuismedewerkers via een telefoongesprek gevraagd of een 16-jarige een ‘geslachtbevestigende hysterectomie’ kon krijgen. Beiden zeiden ja en een werkneemster antwoordde dat ze “jongere kinderen had gezien” dan 16 die hysterectomieën hadden ondergaan.

Het Twitter-account van Libs of TikTok werd zondag vergrendeld zonder duidelijke uitleg.

Het Twitter-account van Libs of TikTok werd zondag vergrendeld zonder duidelijke uitleg.
(Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Een woordvoerder van het ziekenhuis vertelde vorige week aan Fox News Digital dat het telefoongesprek “een oproep weerspiegelt met ziekenhuisoperators, niet iemand die zorg verleent aan onze patiënten” en dat het ziekenhuis geen geslachtsoperaties heeft uitgevoerd aan kinderen onder de 18.

“Children’s National Hospital zet zich in voor het bevorderen van een gastvrije en inclusieve omgeving voor iedereen en voor het dienen van onze LGBTQ+-patiënten en families in het volledige spectrum van hun zorg”, aldus de woordvoerder. “We bieden geen geslachtsbevestigende chirurgie aan personen onder de 18 jaar. We bieden geen hormoontherapie aan kinderen voordat de puberteit begint. De zorg is voor elke patiënt individueel en houdt altijd in dat families beslissingen nemen in coördinatie met een team van hoog opgeleide pediatrische specialisten.”

WAPO’S MILBANK JUICHT BIDEN’S ‘SEMI-FASCISME’ SMEER VAN MAGA-REPUBLIEKEN TOE: ‘WIJ ZIJN ONS’ NAAR ‘AUTHORITARIANisme’

Libs of TikTok verwees naar het artikel in de Washington Post kort na de publicatie ervan op vrijdag, en verwierp de bewering dat de beschuldigingen “ten onrechte” waren gesuggereerd.

“‘Vals gesuggereerd?’ ZE HEBBEN HET MEERDERE KEER TOEGEKEND. WaPo denkt dat we dom zijn”, tweette het account.

In een andere thread bekritiseerde Lib of TikTok Jamison omdat ze leek te negeren dat ze instemde met een interview voordat het artikel zonder haar opmerkingen werd gepubliceerd.

“Onwerkelijk. @PeteJamison van WaPo nam contact op voor commentaar en ik reageerde 12 minuten later en stemde in met een interview. Hij publiceerde het uren later zonder op mij te reageren tot na publicatie! Nu zegt hij dat hij het verhaal kan bijwerken met mijn opmerkingen. Dat is niet hoe dit werkt!”

Het account voegde eraan toe: “Wat een absolute hack is @PeteJamison. Hij heeft zelfs in het verhaal opgenomen dat ik zei dat ik een interview zou doen, maar nu vertelt hij me dat hij mijn bericht niet heeft gezien! Je kunt dit niet verzinnen!”

Het artikel werd later bijgewerkt om te zeggen dat The Post “die reactie had gemist en het verhaal had gepubliceerd voordat een interview kon worden geregeld.”

Jamison reageerde niet op tijd voor publicatie op een verzoek om commentaar van Fox News Digital.

Onderaan Jamison’s stuk werd ook opgemerkt dat Taylor Lorenz heeft bijgedragen aan het rapport. Lorenz heeft de maker achter Libs of TikTok in april eerder gedoxxed en publiceerde haar naam, beroep en de regio waar ze woont. Dat rapport kwam slechts enkele dagen nadat Lorenz de online intimidatie van vrouwen afkeurde.

Libs of TikTok deelde een foto waarop de journalist Taylor Lorenz van de Washington Post naar verluidt voor de deur van een van haar familieleden staat.  (Libs van TikTok/Twitter)

Libs of TikTok deelde een foto waarop de journalist Taylor Lorenz van de Washington Post naar verluidt voor de deur van een van haar familieleden staat. (Libs van TikTok/Twitter)
(Libs van TikTok/Twitter)

Op zondag werd Libs of TikTok opnieuw vergrendeld op Twitter, waardoor de eigenaar geen tweets kan verzenden of zich kan aanmelden bij het account. Volgens een e-mail die naar de eigenaar van het account is gestuurd, heeft Libs of TikTok de Twitter-regels overtreden tegen “haatdragend gedrag”, hoewel niet duidelijk is gemaakt welk bericht beledigend werd bevonden.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Het account was eerder in juni opgeschort nadat Libs of TikTok een lange thread-waarschuwing had geplaatst over volwassenen die reclame maakten voor kinderen die deelnemen aan of naar drag-shows kijken. Facebook heeft het account op 18 augustus ook permanent opgeschort zonder een specifieke reden op te geven.

Adam Sabes van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in