Wanneer is de beste tijd om op TikTok te posten?

0
126


Een vrouw die danst voor haar mobiele telefoon

TikTok is een van de toonaangevende social media platforms (Foto: Getty Images)

TikTok is de afgelopen jaren een videogigant geworden, waarbij veel mensen het platform gebruiken om allerlei soorten creatieve, korte inhoud te maken.

Hoewel de sociale media platform stond oorspronkelijk bekend als een plek voor jongeren die trending dansroutines uitvoeren, maar dankzij de lockdown groeide de app enorm in populariteit.

Iedereen, van artiesten tot kappers, onafhankelijke winkeleigenaren, restauranteurs en meer, is begonnen met het maken van TikTok-content om hun merk uit te breiden – en het lijkt te werken.

Als gevolg hiervan willen mensen graag meer volgers op het platform krijgen en maximale betrokkenheid bereiken om hun inhoud op te laten vallen.

Dus, wanneer is de beste tijd om je TikTok-video te posten?

Wanneer is de beste tijd om op TikTok te posten?

Een telefoonscherm met meldingen op TikTok

TikTok-gebruikers bezoeken het socialemediaplatform meestal in de late avond (Foto: Getty Images)

EEN vergelijkthemarket.com onderzoek wees uit dat TikTok-gebruikers de neiging hebben om ’s avonds laat actief te zijn op het platform, vanaf 21.00 uur.

Het is de moeite waard om rond deze tijd te posten, om ervoor te zorgen dat uw inhoud een optimaal bereik krijgt.

Zoals bij de meeste sociale-mediaplatforms, moet je regelmatig berichten plaatsen om je volgers betrokken te houden.

Elke keer dat je een bericht plaatst, kunnen volgers meer te weten komen over jou en je inhoud, en het geeft TikTok de kans om je doelgroep te bepalen en naar wie ze meer van je inhoud kunnen pushen.

Andere tips om meer views en posts op TikTok . te krijgen

Het is ook de moeite waard om op de hoogte te blijven van TikTok-trends. Het goede ding is dat TikTok een meldingscentrum heeft dat je echt vertelt wat trending is.

Schakel JavaScript in om deze video te bekijken en overweeg te upgraden naar een webbrowser die HTML5-video ondersteunt

Dit maakt het voor u gemakkelijker om op trending-geluiden, hashtags en zelfs filters te springen om inhoud te maken die is afgestemd op uw publiek.

Er zijn verschillende creatieve functies op TikTok en het is verstandig om ze te gebruiken als je wilt dat je inhoud opvalt.

Naaien is bijvoorbeeld een goede manier om inhoud voor samenwerking te creëren, aangezien u inhoud van andere makers gebruikt, maar het ook uniek maakt door uw eigen originele draai aan dingen toe te voegen.

Over samenwerking gesproken, het volgen van andere mensen die zich binnen jouw niche bevinden of die soortgelijke TikToks voor jou maken, kan een goede manier zijn om interesse te wekken.

Ze kunnen je dan mogelijk terugvolgen als ze ook van je inhoud genieten.

Drie vrouwen dansen mee op een TikTok-routine

Laat uw platform groeien met een mix van trending en originele inhoud (Foto: Getty Images)

TikTok heeft ook een makersportaal, waar TikTok-gebruikers door gidsen kunnen bladeren boordevol tips en trucs voor het vergroten van een publiek.

Omdat deze handleidingen zijn gemaakt door TikTok, kun je er zeker van zijn dat de tips goed geïnformeerd zijn en zijn ontworpen om je te helpen.

Je kunt het makersportaal vinden door naar je profiel in de TikTok-app te gaan en op het menu in de rechterbovenhoek te klikken.

Zodra je dit hebt gedaan, klik je op ‘creator tools’ en vervolgens op ‘creator portal’. Dit brengt je naar een pagina vol handleidingen om je te helpen groeien op TikTok.

MEER : TikTok: Waarom zijn medewerkers ontevreden over de snelst groeiende app?

MEER: Wat is bosbaden? Hoe aan de slag te gaan met de mindfulness-trend van TikTok

MEER: TikTokers zeggen dat poederdonsjes met vingers een ‘must-have’ zijn om gezichtsolie te bestrijden

Volg Metro via onze sociale kanalen, op Facebook, Twitter en Instagram

Deel uw mening in de opmerkingen hieronderLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in