Wanneer de beperkte modus van TikTok gebruiken (en hoe deze in te schakelen)

0
41


TikTok heeft een handige beveiligingsfunctie waarmee gebruikers de berichten die in de app verschijnen kunnen verwijderen en mogelijk ongepaste video’s kunnen filteren.


TikTok gebruikers die hun blootstelling aan bepaalde inhoud in de app willen beperken, kunnen een instelling inschakelen die in wezen hun ‘Voor jou’-pagina beperkt. Het kan een handig hulpmiddel zijn om de berichten die dagelijks worden bekeken, beter te beheren en video’s uit te filteren die vervelend of aanstootgevend kunnen zijn. Het is ook een veiligheidsfunctie om jongere gebruikers te beschermen tegen mogelijk ongepaste clips.


TikTok kan een geweldige plek zijn om leuke uitdagingen en hilarische inhoud te ontdekken wanneer het zijn volledige, ongecensureerde potentieel benut. Zoals de meeste dingen op sociale media, kunnen inhoudsvoorkeuren echter subjectief zijn, en als gevolg daarvan vinden sommige gebruikers bepaalde video’s misschien niet leuk. Terwijl schijnbaar onschuldige video’s foto’s van gebruikers tonen tijdens hun ongemakkelijke tienerjaren of de draak steken met verschillende persoonlijkheidstestresultaten, is er geen manier om te bepalen welke berichten individuen kunnen triggeren die gevoelig zijn voor een bepaald type inhoud.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: Wat is de ‘Teenage Dirtbag’-uitdaging op TikTok (en hoe je mee kunt doen)

TikTok’s ‘Beperkte modus’ is een instelling die gebruikers kunnen inschakelen om ongepaste video’s uit te filteren. De functie is waarschijnlijk ontworpen om de app veiliger te maken voor jongere gebruikers. Het kan echter ook worden gebruikt als een soort digitale detox door volwassenen die gewoon een time-out willen van een overweldigende ‘Voor jou’-pagina.


Hoe TikTok’s ‘Beperkte modus’ in te schakelen

De tool ‘Beperkte modus’ is alleen toegankelijk voor gebruikers via de mobiele app en is niet beschikbaar in zowel mobiele als desktopwebbrowsers. Om het in te schakelen, start u de TikTok-app op een mobiel apparaat en tikt u op het pictogram ‘Profiel’ in de rechterbenedenhoek van het scherm. Klik vervolgens op het pictogram met drie regels in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer ‘Instellingen en privacy’. Scroll naar beneden en kies ‘Inhoudsvoorkeuren’ en klik vervolgens op ‘Beperkte modus’. Tik ten slotte op ‘Inschakelen’. Gebruikers moeten een viercijferige toegangscode toewijzen om de functie in te schakelen, op ‘Volgende’ drukken, de toegangscode opnieuw typen en vervolgens op ‘Instellen’ tikken om de actie te bevestigen.

Volgens TikTok is de beperkte modus een functie die altijd in ontwikkeling is, dus de mogelijkheid bestaat dat deze niet werkt zoals verwacht. Mocht een ongepaste video door de kieren glippen, dan moedigt TikTok gebruikers aan om dit te melden. De beperkte modus kan op elk moment worden in- of uitgeschakeld – gebruikers zullen om de toegangscode worden gevraagd om terug te keren naar volledige TikTok-toegang. Bovendien kunnen degenen die de toegangscode willen wijzigen, dit eenvoudig doen, op voorwaarde dat ze de huidige kunnen verstrekken. Als ze het zich niet herinneren, is er altijd een link ‘wachtwoord vergeten’ waarop ze kunnen klikken om het uit te schakelen TikTok’s Beperkte modus.

Bron: TikTok 1, 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in