Wanhopige Britten wenden zich tot TikTok voor hulp bij crisis in kosten van levensonderhoud

0
91


Geharde Britten wenden zich steeds meer tot sociale-mediawebsites zoals Tiktok voor tips over hoe ze geld kunnen besparen nu de crisis in de kosten van levensonderhoud begint te bijten.

Met torenhoge energierekeningen en stijgende inflatie zoeken mensen naar manieren om minder uit te geven aan alledaagse dingen, waaronder eten en boodschappen.

De populaire app Tiktok zei dat #budgetmeals en #cheapeats in juli twee zeer gedeelde hashtags waren, wat suggereert dat mensen op zoek zijn naar inspiratie over hoe ze kunnen bezuinigen.

Chef Mitch Lane begon tijdens de lockdown video’s van zijn kookkunsten naar Tiktok te uploaden en heeft nu zo’n 1 miljoen volgers, waarbij veel van zijn clips honderdduizenden weergaven hebben verzameld.

Bent u getroffen door de kosten van levensonderhoud crisis? Stuur in dat geval een e-mail naar matt.mathers@independent.co.uk

“De kosten van levensonderhoud zijn waanzinnig. Iedereen probeert zoveel mogelijk hulp te bieden”, zei de 29-jarige uit Wolverhampton. “Sommige mensen hebben een voltijdbaan en kunnen zich niet eens de eerste levensbehoeften veroorloven.

“Kiezen of je voor 10 pond benzine in de auto stopt, of voor een tientje elektrisch. Het is onaanvaardbaar om zo te leven.”

Lane zei dat hij gewoon wilde doen “wat ik kan” om mensen te helpen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

En hij is niet de enige. Joe Rourke, 40, uit Manchester, beheert het @thismumcooks Tiktok-account, waar ze ook video’s uploadt van zichzelf terwijl ze goedkope maaltijden kookt en bijna 70.000 volgers heeft.

Ook adviseert ze mensen hoe ze de beste deals kunnen krijgen in supermarkten.

“Ik realiseerde me plotseling dat er veel mensen waren die niet goed wisten wat ze moesten doen met betrekking tot het inkopen van grote hoeveelheden om geld te besparen, en ik dacht dat ik deze dingen zou gaan delen, omdat dit is wat ik moet doen”, zegt ze. gezegd. “

“Zo winkel ik, zo heb ik altijd gewinkeld.

Mevrouw Rourke, een alleenstaande ouder, is van mening dat de crisis in de kosten van levensonderhoud gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de stijgende populariteit van kookvideo’s.

“De kosten van voedsel zijn over de hele linie zo veel gestegen en ik denk dat mensen dat zien, en dan denken hoe kan ik dat omkeren, hoe kan ik mijn boodschappen terugkrijgen naar waar het was of goedkoper,” zei ze.

De regering heeft een financieel pakket aangekondigd om te helpen in de kosten van levensonderhoud, hoewel actievoerders zeggen dat de maatregelen niet ver genoeg gaan.

Liz Truss, die volgende week premier lijkt te worden, heeft gezegd meer hulp te bieden als ze Downing Street 10 binnengaat, maar heeft tot nu toe haar plannen niet in detail uiteengezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in