Wall Street-banken dwingen Gen Z-werknemers om TikTok-video’s te verwijderen

0
145


Volgens een rapport dwingen investeringsgiganten van Wall Street, waaronder Goldman Sachs en Bank of America, junior bankiers en stagiaires om TikTok-video’s te verwijderen die het beleid van sociale media schenden.

Een medewerker van Bank of America plaatste een “day in the life”-video op TikTok waarin hij beschrijft hoe het was om een ​​investment banking-analist bij het bedrijf te zijn.

De virale video toonde naar verluidt een groep werknemers die na middernacht op kantoor aan het werk waren, volgens Bloomberg News.

Naeche Vincent, 24, beschreef dat hij 19 uur per dag werkte bij een niet nader genoemde Wall Street-beleggingsonderneming.
Naeche Vincent, 24, beschreef dat hij 19 uur per dag werkte bij een niet nader genoemde Wall Street-beleggingsonderneming.
TikTok/naeche

Kort nadat de video aandacht kreeg op sociale media, werd deze verwijderd. The Post heeft om commentaar gevraagd van Bank of America.

Gen Z-millennials die als junior-stafmedewerkers en stagiaires hebben gewerkt bij andere bedrijven, waaronder Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Morgan Stanley, hebben verschillende TikTok-video’s gepost waarin ze feesten op cruises door Manhattan of eten krijgen tijdens oriëntatieprogramma’s.

The Post heeft om commentaar gevraagd van Goldman, JPMorgan Chase en Morgan Stanley.

Vincent klaagde dat ze haar nagels moest laten inkorten als ze eenmaal op kantoor was voor haar werk.
Vincent klaagde dat ze haar nagels moest laten inkorten als ze eenmaal op kantoor was voor haar werk.
TikTok/naeche
Vincent weigerde de naam van haar voormalige werkgever te noemen in haar TikTok-video's.
Vincent weigerde de naam van haar voormalige werkgever te noemen in haar TikTok-video’s.
TikTok/naeche

Morgan Stanley legde een verklaring af aan Bloomberg waarin stond: “Onze medewerkers zijn de beste vertegenwoordigers van onze bedrijfscultuur en -waarden, daarom hebben we onze stagiaires aangemoedigd om te delen over hun zomerervaring van de afgelopen jaren.”

Grote banken in Wall Street hebben een beleid voor sociale media ingevoerd dat personeel verbiedt te filmen op handelsvloeren of inhoud te delen die mogelijk vertrouwelijke informatie onthult, zoals de identiteit van klanten.

Financiële instellingen staan ​​hun medewerkers ook niet toe berichten te plaatsen over gevoelige onderwerpen die onderhevig zijn aan regelgeving, zoals salarissen of bonussen.

Goldman’s beleid herinnert zijn werknemers eraan dat ze “niet anoniem online” zijn en dat hun “acties een negatief effect kunnen hebben op het bedrijf”, aldus Bloomberg.

Naeche Vincent, een 24-jarige die bij een niet nader genoemde investeringsbank in Wall Street werkte, weigerde de naam van haar voormalige werkgever te noemen in haar TikTok-video’s – vooral een item waarin ze beschrijft hoe ze een 19-urige werkdag logt.

Vincent beschrijft enkele van de uitdagingen waarmee ze werd geconfronteerd toen ze terugkeerde naar het kantoor na het opheffen van de coronavirusgerelateerde lockdowns.

Ze zei dat ze nieuwe werkkleding moest kopen en haar wenkbrauwen moest bijwerken. Vincent zei ook in een van haar video’s dat ze een manicure moest ondergaan om niet te veel aandacht te trekken naar haar lange vingernagels.

Bank of America dwong naar verluidt een werknemer om een "dag in het leven" TikTok-video.
Bank of America dwong naar verluidt een medewerker om een ​​”dag in het leven” TikTok-video te verwijderen.
AP

“Ik kan geen klauwen hebben, zoals in de bedrijfswereld klauwen gewoon niet gebeurt, niet met de mensen met wie ik werk”, zei Vincent in een van de video’s.

“De bankwereld is erg streng over wat je online kunt delen”, vertelde Vincent aan Bloomberg.

“Als je online berichten plaatst over een specifiek bedrijf, dan word je eigenlijk een woordvoerder. Ik zeg alleen niet waar ik werk.”

Vincent vertelde haar TikTok-volgers ook dat ze haar wenkbrauwen moest laten doen zodra ze werd gevraagd om terug te keren naar kantoor.
Vincent vertelde haar TikTok-volgers ook dat ze haar wenkbrauwen moest laten doen zodra ze werd gevraagd om terug te keren naar kantoor.
TikTok/naeche

Vincent vertelde Bloomberg dat ze niet meer bij het bedrijf werkt waar ze voor werkte.

Wall Street-firma’s zorgen ervoor dat ze millennials niet van zich vervreemden uit angst dat de pool van potentiële werknemers zou kunnen opdrogen – vooral nadat junior-bankiers zich ergerden aan lange, slopende werkdagen.

Uit een nieuw onderzoek van UpSlide bleek dat meer dan driekwart van de junior bankiers op Wall Street hun baan willen opzeggen, daarbij verwijzend naar het veeleisende schema en het onvermogen om al hun vakantiedagen op te maken.

Vorig jaar stelden 13 junior-analisten bij Goldman een diavoorstelling samen met klachten over 100-urige werkweken en ploegendiensten die tot wel 20 uur konden oplopen, waardoor ze weinig tijd hadden om te eten, slapen of douchen.

Goldman Sachs heeft zijn medewerkers op de hoogte gebracht van zijn social media-beleid.
Goldman Sachs heeft zijn medewerkers op de hoogte gebracht van zijn social media-beleid.
Reuters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in