Waldencast Brands broedt derde merk uit, dit keer met een TikTok-first-aanpak

0
6


Waldencast Brands, de in Londen gevestigde incubator achter huidverzorgingsmerk Whind en haarverzorgingsmerk Glaze, heeft stilletjes een nieuw Gen-Z huidverzorgingsmerk gelanceerd, uitsluitend op TikTok.

Het nieuwe merk, Coats genaamd, werd in oktober in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd en zal in januari op de Amerikaanse markt verschijnen. Coats is opgericht vanuit de gedachte dat jongere consumenten klinisch ondersteunde merken willen, maar hun huidbarrières verstoren met agressieve producten zoals exfoliërende zuren en retinol. Het assortiment van Coats met drie producten omvat een reinigingsmiddel, een toner en een vochtinbrengende crème die elk $ 23- $ 29 kosten. De keuze om voor het eerst op TikTok te lanceren, werd ingegeven door het feit dat het sociale platform een ​​belangrijk onderdeel is geworden van merkontdekking en waar het jonge consumentendoel van Coats het meest actief is, aldus Hind Sebti, mede-oprichter van Waldencast en COO.Coats doet geen DTC e-commercesite hebben en kan alleen worden gekocht via Amazon UK

“Het businessmodel om deze doelgroep te bereiken mag niet exclusief zijn [to TikTok]maar om op Tiktok te beginnen en te geven [Gen Z] de juiste soort informatie op de manier waarop ze aangesproken willen worden”, zegt Sebti.

Waldencast bestaat uit twee afzonderlijke bedrijfseenheden, met Waldencast Plc. opererend als een beursgenoteerde onderneming met Milk Makeup en Obagi in haar portfolio, en Waldencast Brands opererend als een particuliere incubator.

Vanaf oktober schonk Coats producten aan ongeveer 1.000 onbetaalde influencers met het verzoek hun producten te beoordelen. Er waren geen beoordelingsparameters vereist, zei Sebti. Het merk werkte samen met TikTok om een ​​speciale functie te creëren die eruitziet als een sticker en waarmee mensen het merk tot vijf sterren kunnen beoordelen en in hun video’s kunnen weergeven. Het langetermijnplan van Coats is om deze TikTok-video’s te nemen en in te bedden in de productpagina’s van de Coats DTC e-commercesite, die als testimonials dienen.

Dit is niet de eerste keer dat Waldencast een merk als eerste op sociale media heeft gelanceerd, maar het is de eerste keer dat het uitsluitend op TikTok wordt gelanceerd. In november 2021 lanceerde Waldencast een haarverzorgingsmerk genaamd Glaze in het VK, dat het verkocht via TikTok, zijn DTC e-commercesite en Britse retailer Superdrug. Zes maanden later breidde het zich uit naar Instagram en YouTube. Coats zal in het eerste kwartaal van 2023 een DTC-website lanceren. Het zal ook actiever worden op andere sociale kanalen – momenteel bestaat er een Instagram-account voor het merk, maar dat is niet actief. Sebti weigerde financiële cijfers rond de verkoopverwachtingen van Coats te delen en investeringen te lanceren.

“Dit is een manier om het merk op een consumentgerichte manier te lanceren en te zijn waar deze consumenten zijn, [according to] hoe ze deze producten willen gebruiken en proberen te kopen”, zegt Michel Brousset, oprichter en CEO van Waldencast. “Deze [strategy] stelt ons in staat om een ​​gestroomlijnde en gefocuste organisatie te hebben die gebouwd is tegen het creëren van het best mogelijke product en de beste ervaring voor de consument.”

TikTok heeft ook in-app-shopping getest in het VK, dat nu wordt uitgerold op de Amerikaanse markt. Coats is momenteel niet beschikbaar voor aankoop op TikTok, hoewel zowel die functie als live verkoop van “groot belang” zijn voor Waldencast, zei Sebti. TikTok is agressief geweest in zijn poging om van het sociale platform een ​​one-stop-shop te maken voor het maken en consumeren van content, en het kopen en verkopen van producten. Volgens MarketWatch bedenkt TikTok nieuwe manieren om zijn gebruikersbestand te volgen en te targeten om mensen producten te laten kopen, onder meer door “gegevens van meer dan een half miljoen websites over te hevelen … je winkelgewoonten op die sites om te zetten in kooppotentieel op zich. ” Jassen zullen vanaf januari ook via Amazon in de VS worden verkocht.

“Dit merk bouwt voort op de vereenvoudiging van huidverzorging en ongefilterde feedback van consumenten”, aldus Sebti. “Het belangrijkste wat we doen is de consument centraal stellen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in