Wake County-tiener ten onrechte verbannen uit TikTok vanwege valse berichten dat ze jonger is dan 13 jaar

0
74


RALEIGH, NC (WTVD) — Het TikTok-account van een tiener uit Wake County werd verwijderd vanwege beschuldigingen dat ze loog over haar leeftijd. Het probleem is: dat deed ze niet.

Welk bewijs ze ook leverde, het hielp niet.

“Ik vind het heerlijk om TikToks te maken met mijn vrienden. Het wordt zelfs een inkomen. Hoe gek het ook klinkt, ik heb een influencer-account waar ik links naar heb”, legt de 16-jarige Carly Fox uit.

Met meer dan 10.000 volgers krijgt ze online volop aandacht. Maar niet alles is positief. Carly zei dat een volgeling te ver ging.

“Ze heeft een heleboel accounts gemaakt op TikTok, zelfs op Instagram, en ze heeft me gewoon valselijk gerapporteerd omdat ik jonger was dan 13”, zei Carly.

De minimumleeftijd voor een TikTok-gebruiker is 13, hoewel de app een sectie exclusief voor jongere gebruikers heeft met extra veiligheids- en privacyfuncties.

Omdat deze gebruiker Carly herhaaldelijk aangaf jonger dan 13 jaar te zijn, stuurde TikTok haar een e-mail waarin stond dat haar account permanent was verwijderd. Ze kreeg de mogelijkheid om in beroep te gaan en haar leeftijd te bewijzen, wat ze deed. Maar het hielp niet.

“Ik probeerde de bezwaarschriften in te vullen en het vertelde me dat de enige manier waarop ik mijn leeftijd kon bewijzen, was met een identiteitsbewijs van de overheid of een licentie of paspoort, en op dat moment had ik die niet.” In plaats daarvan stuurde Carly haar geboorteakte en studentenkaart in, maar TikTok accepteerde die niet. “Ik verloor volgers omdat ik mijn account wekenlang niet had.”

Carly’s moeder, Lori, probeerde zelfs te helpen.

“(I) bleef dezelfde documentatie indienen, de geboorteakte, het identiteitsbewijs van de middelbare school en ze accepteerden niets. Ze probeerde het en ze bleef maar dezelfde cyclus herhalen en dat was het. Toen kreeg ik contact met u heeft”, zei Lori tegen probleemoplosser Diane Wilson.

Wilson nam contact op met TikTok en leverde het socialemediabedrijf het bewijs dat Carly 16 is, niet jonger dan 13, en het werkte.

“Het was verbazingwekkend dat de tweede keer dat ik contact met je opnam, waarschijnlijk een dag of twee later, haar account op magische wijze weer verscheen, wat uitstekend was,” zei Lori Fox.

Carly is nu terug op TikTok om video’s te maken en is opgelucht dat ze haar account terug heeft.

TikTok kon geen commentaar geven op dit specifieke geval, maar zei dat ze procedures hebben om ervoor te zorgen dat gebruikers de richtlijnen en leeftijdsbeperkingen volgen om gebruikers veilig te houden.

Copyright © 2022 WTVD-TV. Alle rechten voorbehouden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in