Waarschuwing: TikTok stelt videomakers op de hoogte wanneer je hun video favoriet maakt

0
12


Je kunt een TikTok niet meer in alle rust favoriet maken.

Eerder deze maand heeft TikTok een update gemaakt die makers op de hoogte stelt wanneer iemand hun video op de app favoriet maakt. Dit betekent dat je favorieten niet zo anoniem zijn als vroeger, wat eerlijk gezegd het plezier uit de favorietenfunctie zuigt. Voorheen konden videomakers alleen het aantal favorieten zien dat een video had, maar niet de gebruikers die de video als favoriet hadden gekozen, waardoor het mogelijk werd om op de loer te liggen en inhoud leuk te vinden zonder opgemerkt te worden. Andere sociale-media-apps met vergelijkbare functies, zoals Bladwijzers van Twitter en Opgeslagen van Instagram, stellen makers niet op de hoogte wanneer iemand hun video’s als favoriet beschouwt.

“We denken altijd na over manieren om waarde toe te voegen aan de gemeenschap en de TikTok-ervaring te verrijken, terwijl we doorgaan met het bouwen van een veilige plek die entertaint, creativiteit inspireert en cultuur stimuleert”, vertelde een woordvoerder van TikTok aan Mashable. “Met Favorieten-meldingen onderzoeken we nieuwe methoden voor diepere betrokkenheid van de gemeenschap en analyses van videomakers.”

ZIE OOK:

Voor Gen Z is TikTok meer dan entertainment. Het is een zoekmachine.

Hoewel deze nieuwe functie nuttig kan zijn voor makers, zorgt het ervoor dat meer passieve TikTok-consumenten zoals ik twijfelen voordat ze iemands inhoud favoriet maken.

Een favoriet voelt zoveel intiemer aan dan een like, omdat er wordt gesuggereerd dat ik de video zo leuk vond dat ik er later op terugkom. Het is een stap verder dan een like, en daarom is het een beetje vernederend om te weten dat de maker kan zien dat ik hun video favoriet heb gemaakt. De angst is het gewoon niet waard.

Voorheen waren favorieten mijn favoriet functie op de app, dankzij Collections. In februari lanceerde TikTok Collections, waarmee gebruikers hun favorieten in mappen kunnen ordenen. De functie zorgde voor een revolutie in de favorietenfunctie en maakte deze zoveel nuttiger. Gen Z gebruikt collecties zoals Pinterest en keert terug naar de app voor kook-, reis- en winkelinspiratie.

Op dit moment heeft TikTok geen plannen voor toekomstige updates van favorieten, maar iets aan deze beslissing voelt als een grotere verschuiving in de app. Het betekent een wending naar minder anonimiteit van gebruikers op het platform. In juni debuteerde TikTok met Profile Views, een functie waarmee gebruikers kunnen zien wie hun profiel heeft bekeken.

TikTok voelt niet langer als een raar hoekje van het internet, een plek waar je passief kunt omgaan met inhoud die is afgestemd op je interesses; met deze updates begint het te voelen als een plaats van toezicht.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in