Waarom zorgmerk Supergut Facebook verruilde voor TikTok

0
10


Gut-gezondheidszorgbedrijf Supergut vernieuwt zijn sociale-mediastrategie om zich te concentreren op TikTok als zijn primaire sociale-mediaplatform. Om dit te bereiken, investeert het merk zijn marketingdollars in TikTok met korte videoadvertenties – en verplaatst die dollars van Facebook naar TikTok.

Supergut werd in 2020 gelanceerd als Muniq, maar kreeg begin dit jaar een nieuwe naam. Het merk bereikte al snel 10.000 klanten die zijn producten kochten, omdat het zich richtte op sociale media op Facebook en betaalde advertenties om mensen te bereiken die worstelen met diabetes en andere chronische ziekten. Maar dat vroege succes met Facebook hield niet stand en als gevolg van de creatieve uitdagingen van het platform verlegde Supergut zijn focus naar TikTok.

“Het publiek op TikTok geeft de voorkeur aan authenticiteit boven perfectie, en wil gefascineerd en opgeleid zijn, niet alleen geadverteerd”, zei Supergut-oprichter en CEO Marc Washington over publieksverschillen op Facebook en TikTok.

Door TikTok te gebruiken, richt het merk zich op Gen Z-vrouwen, drukke ouders die op zoek zijn naar betere voedselopties voor hun gezin en ‘gutbewuste’ millennials die nieuwsgierig zijn naar darmgezondheid of er al in investeren. “Hoewel de demo van TikTok jonger is, staat deze ook meer open voor het leren over en het verkennen van de nieuwste gezondheidstrends”, zei Washington.

Terwijl sociale media verschuiven van foto’s en grafische afbeeldingen naar verticale videogerichte TikTok, Instagram Reels en YouTubeShorts, grijpt Supergut het moment aan. Het merk gebruikt de hashtag #GutTok om mensen kennis te laten maken met zijn producten, hen te betrekken bij het gesprek over trending darmgezondheidsonderwerpen en informatie te delen over de wetenschap achter het microbioom.

Wat de advertentie-uitgaven betreft, zei Washington dat Supergut in de eerste helft van 2022 85% van zijn betaalde mediabudget besteedde aan Facebook en Instagram en 15% aan andere digitale kanalen. Sinds juli heeft het merk 40% van zijn advertentie-uitgaven verschoven naar TikTok-advertenties. Dat gezegd hebbende, is het onduidelijk hoeveel van het advertentiebudget van Supergut aan TikTok is toegewezen, aangezien Washington weigerde commentaar te geven op cijfers.

Net als het darmgezondheidsdrankmerk Poppi, is het doel van Supergut om zo snel mogelijk consumenten aan te trekken die meer willen weten over darmgezondheid, de producten van Supergut en de wetenschap erachter. De strategie van Supergut is om hoogwaardige sociale inhoud te creëren en deze te plaatsen waar mensen er het meest waarschijnlijk mee om zullen gaan, in plaats van foto’s met bijschriften te publiceren.

De advertentieproducten van Facebook zijn drastisch veranderd na de release van iOS 14. Volgens Washington was Facebook niet langer een betrouwbare bron voor efficiënte klantenwerving vanwege de mogelijkheid van iPhone-gebruikers om zich af te melden voor app-tracking.

“Voor ons werd deze ‘crisis’ een kans om meer van onze aandacht en middelen te verleggen naar organische inhoud met het uiteindelijke doel om onze eigen marketingdistributiekanalen op te bouwen, evenals influencers en podcasts, die beide al hun vruchten afwerpen,” zei Washington. “Het feit dat de darmgezondheid op TikTok van de grond kwam, maakte de timing nog meer in ons voordeel.”

Gen Z heeft het gesprek over darmgezondheid tot leven gebracht, niet alleen als hashtag, maar ook door het gesprek te leiden.

“Het is een plek waar Supergut iets onstuimigs als darmgezondheid op een authentieke manier kan aanpakken, terwijl het toch plezier heeft met zijn publiek”, zegt Jinia Shembekar, strategiedirecteur bij contentmarketingbureau Manifest. “Door af te stappen van traditionele marketingtactieken, heeft het merk succes en waarde gevonden in het creëren van hoogwaardige, boeiende en deelbare inhoud.”

Why health care brand Supergut traded Facebook for TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in