Waarom waarschuwt de VS tegen TikTok?

0
80


De Chief Administration Officer van de Tweede Kamer stuurde een waarschuwing aan wetgevers over het gebruik van socialemediagigant TikTokdaarbij verwijzend naar bezorgdheid over de nationale veiligheid en leden aan te bevelen de app te verwijderen.

“De mobiele applicatie ‘TikTok’ wordt door het CAO Office of CyberSecurity beschouwd als een hoog risico voor gebruikers vanwege het gebrek aan transparantie in de manier waarop het klantgegevens beschermt, de vereiste van buitensporige machtigingen en de potentiële beveiligingsrisico’s die gepaard gaan met het gebruik ervan”, schreef het kantoor in een memo.

Het is beweerde dat de gebruikersgegevens van TikTok zijn opgeslagen in China waarvan wetgevers en veiligheidsadviseurs zeggen dat het een veiligheidsrisico is. De bazen van TikTok ontkennen dit en zeggen dat de gegevens zich in de VS en Singapore bevinden.

Ook TikTok heeft op de memo gereageerd. Het bedrijf stuurde vorige week een brief aan de Chief Administrative Officer van het Huis Catherine Szpindor, schrijven dat het advies onjuiste informatie bevat en moet worden ingetrokken.

Sinds de Amerikaanse regering China als grootste bedreiging bestempelde, er zijn een aantal acties ondernomen tegen het Aziatische land om zijn groei te belemmeren. De Chinese economie zal naar verwachting de VS overschaduwen en tegen 2029 de grootste ter wereld worden.

De VS zijn hier eerder geweest, toen het presidentschap van Donald Trump zich richtte op de socialemediagigant.

De Amerikaanse overheid en TikTok: eerste ronde

A 6 augustus 2020 uitvoerend bevel gericht op Chinese socialemediabedrijven TikTok en WeChat. Voormalig president Donald Trump zei dat ze een veiligheidsrisico vormden, daarom zouden ze op 20 september worden geblokkeerd voor het verwerken van transacties voor Amerikaanse burgers en voor downloaden in Amerikaanse app-winkels. Een week later eiste Trump dat de Amerikaanse tak van het bedrijf tegen 14 november aan een Amerikaans bedrijf zou worden verkocht.

Trump zei dat de apps “toestaan”[ed] toegang van de Chinese communistische partij tot persoonlijke en eigendomsinformatie van Amerikanen”, dezelfde retoriek die werd gebruikt in de huidige waarschuwingen die vorige week door het Witte Huis werden gepubliceerd.

Geen van beide acties werd ondernomen. Wat er de afgelopen twee jaar is veranderd om een ​​nieuwe beleidswijziging te rechtvaardigen, is onbekend.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in