Waarom TikTok het favoriete platform is voor reizigers in de hele regio

0
109


oanne Chehab- hoofd zakelijke partnerschappen voor Managed Services, GBX MENA, TikTok

Reizen maakt je sprakeloos en verandert je vervolgens in een verhalenverteller, zei de grote islamitische geleerde en reiziger Ibn Battuta.

Eeuwen na zijn observatie lijken de woorden van Ibn Battuta een totaal andere dimensie te hebben gekregen te midden van een evoluerend landschap dat de reis van de reiziger radicaal heeft veranderd en opwindende hedendaagse trends in reizen en toerisme heeft gecreëerd.

In Saoedi-Arabië beginnen inwoners bijvoorbeeld 10 weken voor hun reis te dromen over reizen met video en digitale platforms die 50 procent van hun bestemmingskeuze inspireren – en meer dan 70 procent van de mensen kijkt naar TikTok voor het ontdekken van reisideeën, terwijl 64 procent boekt een reis door zich te laten inspireren door TikTok-content.

Deze generatie reizigers die altijd op de markt zijn – die het hele jaar door dromen, overwegen of een uitje boeken – heeft ook een sterke voorliefde ontwikkeld voor een echte en authentieke reiservaring, en daarom gaan ze graag naar hun gemeenschap voor betrouwbare reisinspiratie .

Als dat nog niet alles is, willen de onverschrokken reizigers van vandaag net zo graag hun meeslepende verhalen en authentieke beelden van reizen delen op entertainmentplatforms zoals TikTok, waarmee ze een creatieve cyclus afronden die op zijn beurt talloze anderen inspireert. Uit een onderzoek van Amp Agency bleek zelfs dat 84 procent van de millennials en 73 procent van de niet-millennials tegenwoordig zeer waarschijnlijk een reis plant op basis van vakantiefoto’s of video’s van iemand anders of statusupdates van sociale media.

Reis- en toerismesectoren die gebruikmaken van TikTok
Deze authentieke vignetten hebben de vraag naar reizen opnieuw aangewakkerd en de manier waarop bestemmingen wereldwijd op de markt worden gebracht aanzienlijk veranderd, waarbij reis- en toerismemarketeers steeds meer gebruikmaken van de kansen die deze nieuwe soort digitale platforms biedt.

Dit is een reis waarin TikTok wereldwijd het voortouw heeft genomen als een disruptief platform met onmiskenbaar potentieel en momentum – en de markten in de Golf en het Midden-Oosten zijn geen uitzondering.

Omdat reizen en toerisme een belangrijk interessesegment zijn voor een wereldwijde en uitgebreide hypergeëngageerde gemeenschap van meer dan 1,8 miljard gebruikers die zich uitstrekt over alle markten en in een verbazingwekkend tempo groeit, biedt dit de perfecte achtergrond voor TikTok om naar voren te komen als het platform waar de gemeenschap is niet alleen klaar om te consumeren, maar ook om zichzelf te uiten en hun verhalen te vertellen door middel van authentieke, visuele en geo-getagde inhoud die zowel aanlokkelijk als bevrijdend is. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruiksvriendelijke bewerkingstools, native inhoud op het platform en makers die dynamische inhoud voeden.

Meeslepende momenten gepresenteerd
TikTok is bijvoorbeeld razend populair geworden voor het presenteren van meeslepende reismomenten – variërend van makers die op vele manieren met de natuur omgaan, tot het samenstellen van extravagante bestemmingen, het verkennen van verschillende culturen, het gewoon proeven van straatvoedsel of het proberen van unieke lokale ervaringen – dat zou- be reizigers lijken te genieten.

Deze krachtige combinatie van het medium en de boodschap versterkt TikTok’s kracht als creatief platform en maakt het mogelijk om het internetrepertoire te worden van reis- en toerisme-inspiratie. TikTok is dat intieme, toegankelijke en inspirerende venster waardoor reizigers een reis maken voordat ze beslissen of het de moeite waard is – de reis vóór de reis.

Dit samenspel van verbeelding en realiteit wordt nog versterkt door de eenvoud van het gebruik van TikTok als creatief platform: of het nu een Eid-pauze, een gezinsvakantie of een spirituele reis is, gebruikers kunnen originele berichten publiceren met een breed scala aan geluiden, effecten en andere creatieve tools – wat ook een geweldige kans biedt voor bestemmingen en horecamerken om zich op het platform te profileren. Er zijn ook tal van voorbeelden van de effectiviteit van TikTok bij het stimuleren van een golf van interesse naar tot nu toe onbekende bestemmingen, wat leidde tot een dramatische toename van het aantal bezoekers van de ene op de andere dag.

In een wereld waar reizen steeds sneller gaat, biedt TikTok een onverslaanbare kans voor merken om voorop te lopen op de wensenlijsten en plannen van reizigers, en diepere en zinvolle reisgesprekken op gang te brengen – en gedetailleerde gegevens verzameld van regionale reisgrootmachten zoals de VAE en Saoedi-Arabië hiervan getuigen.

Cijfers om het te staven
Minstens 83 procent van de Saoedische inwoners is vertrokken of is van plan om in de komende zes maanden op een internationale reis te gaan, waarbij Egypte, de VAE en Turkije de belangrijkste korteafstandsbestemmingen zijn en Frankrijk en Duitsland de belangrijkste langeafstandsbestemmingen. Belangrijker was dat 74 procent van de gebruikers op TikTok op zoek was naar reisvondsten en dat 73 procent hun reis impulsief had gekocht in een korte tijdspanne.

Evenzo keken meer dan 7 van de 10 mensen in de VAE naar TikTok om reisideeën te ontdekken en 59 procent boekte een reis door zich te laten inspireren door TikTok-inhoud – en TikTok-gebruikers bleken langer te reizen in vergelijking met niet-gebruikers . Ten minste 86 procent van de inwoners van de VAE bleek in de komende zes maanden een internationale reis te hebben gemaakt of van plan te zijn met grote belangstelling naar korteafstandsbestemmingen zoals Georgië.

Of het nu gaat om het assortiment slimme hacks, onvervalst advies, veiligheidstips of de pure visuele aantrekkingskracht van korte video’s, de kracht van TikTok bij het vormgeven en inspireren van de reistrends in de regio is daarom een ​​kans die een model zou kunnen worden voor authentiek en biologisch toerisme In de jaren die komen.

Joanne Chehab leidt Business Partnerships voor Managed Services, Global Business Solutions, MENA – TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in