Waarom TikTok Dunkin’ Out noemde vanwege een storing van een werknemer?

0
105


Naast de rare regels die Dunkin’ werknemers moeten volgen, hebben werknemers veel te jongleren. Een paar maanden geleden uploadde een werknemer van Dunkin een TikTok-video van een huilende collega met de tekst “wanneer je 3 call-outs krijgt en 2 mensen stoppen allemaal op dezelfde dag.” Met meer dan 4.000 reacties sympathiseerden de meeste TikTok-gebruikers met de post.

Veel van degenen die commentaar gaven, waren voormalige of huidige werknemers van de keten, zoals iemand zei: “Dunkin’ was het slechtste bedrijf waar ik ooit voor heb gewerkt”, terwijl een ander stellig opmerkte, “zal nooit meer terugkeren.” De meeste opmerkingen waren echter gericht op het gebrek aan loon voor werknemers en hoe “de dienstverlenende sector moet worden geherstructureerd”.

De COVID-19-pandemie heeft veel veranderd voor restaurantpersoneel, maar vooral: werknemers heroverwogen eind 2021 hun servicetaken omdat ze niet alleen meer algemeen betaald wilden worden, maar ook een betere planning en meer doorgroeimogelijkheden wilden (volgens een rapport van Black Box Intelligence en Snagajob via Restaurant Dive). De werknemers van Dunkin hebben hun langdurige ontevredenheid kenbaar gemaakt op Reddit en veel werknemers zijn het erover eens dat ze onderbetaald worden.

Met werknemers die onthullen hoe het echt is om bij Dunkin’ te werken, neem dan de volgende keer dat je stopt voor een kopje koffie en een geglazuurde donut, misschien een extra seconde om te glimlachen en oprecht te zijn naar degenen die je dienen: die kleine extra handelingen van vriendelijkheid gaan een lange weg in de dienstverlenende sector.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in