Waarom TikTok denkt dat Madonna Poppers deed tijdens een livestream

0
13


LONDEN, ENGELAND - 15 SEPTEMBER: Madonna arriveert voor de wereldpremière van

Het internet wemelt van de berichten dat Madonna donderdag poppers tijdens een livestream op TikTok in gesprek had met contentmaker Terri Joe. In video-opnames van de livestream, lijkt Madonna iets uit een flesje te snuiven, en Terri Joe vraagt ​​haar direct: “Is dat poppers?!” Madonna antwoordt: “Nee!” en de twee praten verder over muziek en Lady Gaga’s nummer “Judas” uit 2011 – maar niet voordat Madonna zegt: “Wauw, alles is nu anders.”

Of Madonna nu wel of niet poppers deed, mensen vragen zich af: wat zijn zelfs poppers ook alweer, en waarom vinden mensen ze zo leuk?

Poppers zijn vooral bekend als een soort partydrug, vaak geassocieerd met raving, seks en gay hookup-cultuur. Poppers zijn misschien niet zo populair als vroeger, maar ze zijn zeker een steunpilaar van de popcultuur, waarnaar vaak wordt verwezen in de originele serie “Queer as Folk” uit de jaren 2000 en zelfs te zien in een recent New York Times-verhaal over de verhuizing van de drug van homo-subcultuur tot esthetiek van feestmeisjes. (Het is ook vermeldenswaard dat Madonna haar hele leven heeft doorgebracht met het associëren van zichzelf – welkom of niet – met de queer-gemeenschap.)

Poppers zijn eigenlijk gewoon amylnitriet, een vloeibare chemische stof die sterk ruikende dampen produceert die je dan zou opsnuiven.

LGBTQ+-gezondheidsspecialist Henry Ng, MD, vertelde Cleveland Clinic: “Poppers zijn een product dat al geruime tijd wordt gebruikt om de seksuele ervaring en functie te verbeteren. Maar er zijn zorgen dat het gebruik van poppers voor seksueel genot negatieve bijwerkingen kan hebben die mensen niet over hebben gesproken of misschien niet van op de hoogte zijn.”

De bijwerkingen kunnen behoorlijk ruw zijn. Terwijl sommige mensen een roes van euforie voelen (die hooguit een paar minuten duurt), ervaren anderen hevige hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid. Ernstigere bijwerkingen zijn onder meer flauwvallen en tachycardie (of snelle hartslag), en indien gebruikt in combinatie met bepaalde medicijnen die de bloeddruk, de gezondheid van het hart of erectiestoornissen beïnvloeden, meldt Cleveland Clinic mogelijke beroerte, hartaanval of overlijden door poppers.

Ten slotte loopt het gebruik van poppers het risico op het plotselinge sniffing death-syndroom. Dat risico is echter niet specifiek voor poppers, omdat veel inhaleermiddelen (lachgas, ook bekend als whippets) in zeldzame gevallen de dood kunnen veroorzaken.

Ondanks de risico’s gebruiken en genieten sommige mensen nog steeds poppers. Ze zijn gemakkelijk genoeg om te krijgen (ze worden vaak verkocht in winkels en sekswinkels als “nagellakverwijderaar” of “leerlak”), maar – zoals elke mogelijk schadelijke stof – moet je voorzichtig zijn, de risico’s kennen en minimaliseren de mogelijke schade voordat u besluit poppers te gebruiken. We zullen misschien nooit weten wat er aan de andere kant van Madonna’s scherm is gebeurd, maar het is waarschijnlijk het beste om de poppers helemaal over te slaan – vooral tijdens een livestream.

Afbeeldingsbron: Getty / Fred DuvalLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in