Waarom tieners op TikTok video’s maken over Project X-feesten

0
109


Trending

Als het gaat om het ontleden van de talloze manieren waarop ieder van ons wordt gevolgd en geprofileerd met behulp van technologie, wordt de media zelf aangetast. Voorbeeld: een Australische onderzoeker publiceerde eerder dit jaar een fascinerend artikel dat de reguliere media in Australië waarschijnlijk niet zo graag wilden behandelen.

UNSW Dr. Katharine Kemp presenteerde “Hoe consumenten te volgen die niet gevolgd willen worden: voorbeelden van de grootste mediabedrijven van Australië en hun leveranciers” op het ACCC’s National Consumer Congress. Het is een korte, toegankelijke paper waarin wordt uitgelegd hoe de grootste mediabedrijven van Australië uit beide kanten van hun mond praten als het gaat om het verzamelen van gegevens over hun publiek.

Aan de ene kant, schrijft dr. Kemp, bagatelliseren bedrijven als Nine, News Corp en Seven West Media hoe ze hun publiek volgen en profileren wanneer ze met hen praten, omdat surveillance geen bijzonder populair concept is. Aan de andere kant scheppen dezelfde bedrijven in vakpublicaties op over hoe krachtig en verreikend hun gegevensoperaties zijn – ze hebben tientallen miljoenen profielen van gebruikers gecreëerd. Dr. Kemp gaat zelfs zo ver dat hij suggereert dat deze bedrijven mogelijk de consumentenwetgeving overtreden met de manier waarop ze gegevens gebruiken die ze van hun publiek hebben verzameld. Alle drie de bedrijven ontkenden Mi3 dat hun praktijken wetten hebben overtreden.

Zie hoe macht echt werkt.

Nieuws gedaan zonder angst. Doe vandaag nog mee en bespaar 50%.

DOE MET ONS MEE

Een afbeelding van een nieuw item over Nine Group (Afbeelding: Mumbrella)

Het zou voor mij, een schrijver voor een onafhankelijk media-outlet, gemakkelijk zijn om een ​​kleine kick te hebben bij de Lame Stream Media en het daarbij te laten – Jeetje heeft niet dezelfde uitgebreide advertentie-arm – maar we zijn ook niet helemaal onschuldig.

Toen de onderhandelingen over de onderhandelingscode van de nieuwsmedia plaatsvonden, JeetjeHet moederbedrijf, Private Media, was een van de eerste Australische mediabedrijven die deals sloot met Google en Meta (toen nog Facebook). Laten we het nog maar niet hebben over de diepe, bittere afhankelijkheid die mediabedrijven nog hebben van deze technologieplatforms als een manier om het publiek te bereiken en te observeren. (de opmaak creëerde een leuke tool genaamd Blacklight die onthult welke technologieën voor het volgen van gebruikers op een website worden gebruikt – probeer het op uw favoriete online publicatie!)

Ik schrijf dit niet om te beweren dat alle media hopeloos bevooroordeeld zijn. Persoonlijk heeft het feit dat Meta en Google ten minste een deel van mijn salaris rechtstreeks verzekeren, me er nooit van weerhouden hen te bekritiseren; plus er is een eindeloze voorraad scherpe technische rapportage van anderen in vergelijkbare functies. Ik herhaal ook niet de We Should Improve Society. Enigszins meme om te zeggen dat deze betrokkenheid bij het surveillancekapitalisme de media diskwalificeert om de zaak tegen de schade ervan te vervolgen. Bijna iedereen is hulpeloos verstrikt in deze bedrijven, dus het zou zelfvernietigend zijn om ze uit te sluiten.

Maar de kopstukken in Silicon Valley zijn niet de enige mensen die uitgebreide volgoperaties opzetten. Ze doen het ook niet alleen. Als we de alomtegenwoordige en genormaliseerde gegevensverzamelingspraktijken willen onderzoeken en zelfs terugdringen, moeten we misschien eerst thuis kijken.

Hyperlinks

Rechtse commentator Avi Yemini heeft de toegang tot Nieuw-Zeeland geweigerd wegens veroordeling wegens huiselijk geweld

Yemini’s schtick houdt in dat hij een conflict creëert tussen hemzelf en instellingen door zichzelf als vervolgde te schilderen. In dit geval beweert Yemini dat hij werd afgewezen uit Nieuw-Zeeland vanwege een artikel waarin hij een complotcommentator werd genoemd – en begon meteen geld in te zamelen op basis hiervan – maar Immigration New Zealand zei dat het kwam door zijn strafblad. (Jeetje)

OnlyFans en TikTok-ster Anna Paul spreekt zich eindelijk uit over geannuleerde meet-and-greet in Perth

Sommige mensen zullen spotten, maar dit is de Beatlemania van 2022. (PerthNow)

Amerikaanse komiek bespot broers Uluru in virale TikTok

Dit is eigenlijk best een hartverwarmend verhaal van mensen die de domme TikTok van een of andere muppet afwijzen. (SBS)

Google behaalt grote overwinning in strijd tegen laster bij Hooggerechtshof

Deze beslissing lijkt een redelijk redelijke die weerspiegelt hoe weinigen van ons zoekmachines begrijpen. (SMH)

Dit Australische bedrijf zegt dat zijn AI-product zelfmoordpogingen in de gevangenis kan voorspellen

Kunstmatige intelligentie wordt aangeprezen als een oplossing voor veel problemen. De vraag is: hoe goed werkt het? En wat gebeurt er als dat niet het geval is? (Jeetje)

Inhoud hoek

Beste ouders, ik schrijf met verontrustend nieuws. TikTok-gekke tieners geven rauwe feesten, vernielen eigendommen en consumeren zelfs drugs en alcohol. Als je van plan bent om je kind een weekendje alleen te laten, let dan goed op! Met vriendelijke groet, uw vriendelijke narcjournalist.

Ik maak een grapje! Tieners geven geen feestjes – althans nog niet. Australische TikTok-accounts zijn opgedoken om ‘Project X’-feesten te promoten, genoemd naar de film uit 2012 waarin een paar kinderen een huisfeest geven dat uit de hand loopt. Deze accounts posten meestal video’s met audio uit de film, samen met video’s waarin iemand inzoomt op een gebied van Google Maps om de locatie van een feest te laten zien of waar ze er een willen organiseren.

Video’s tonen gebruikers die de locatie onthullen waar ze een feestje willen houden (Afbeelding: TikTok/projectxbris)

Voor zover ik weet, is geen van deze partijen die in de recente golf van deze trend zijn beloofd, daadwerkelijk gebeurd. Maar de hype rond iets dat gebeurt, is genoeg om steeds meer te inspireren. Ik heb video’s gezien met duizenden interacties die ogenschijnlijk bedoeld zijn voor het organiseren van evenementen van plaatsen zo groot als Sydney tot een niche als Innisfail, Queensland.

Ik heb vermoedens waarom een ​​tien jaar oude film nu opborrelt als TikTok-trend. De originele film is pas begin deze maand weer op Netflix verschenen. Een van de acteurs van de film, Miles Teller, speelde net samen met Tom Cruise in een van de grootste films van 2022, Top Gun: Maverick. Ook lijken “Project X”-feesttrends zo nu en dan op te duiken.

Van flashmobs en planking tot Adrian’s Kickback en bijwonen Minions voorstellingen in pakken, zijn internettrends altijd de fysieke wereld binnengedrongen. Het is passend dat de “Project X”-partijen een oud stukje cultuur doen herleven voor de nieuwste versie van dit fenomeen.

Crikey is nieuws voor lezers die de waarheid aankunnen.

De beste manier om onafhankelijke media te steunen is door lid te worden.

U kunt zich bij ons aansluiten via onze 50% korting op de uitverkoop met behulp van de promotiecode LETTERS. Of, als je de middelen hebt en ons nog meer wilt helpen (dankjewel!), kun je een jaarlidmaatschap voor de volle prijs nemen. Het maakt echt een verschil.

Peter Fray

Peter Fray
Hoofdredacteur

ONDERSTEUNING CRIKEYLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in