Waarom Meta Platforms (NASDAQ:META) TikTok op de lange termijn kunnen verslaan

0
70


Aandelen van social-media en virtual-reality headset maker Meta Platforms (NASDAQ: META) hebben de afgelopen jaren wat aantrekkingskracht verloren door de opkomst van rivalen zoals TikTok. Hoewel TikTok de grootste bedreiging vormt voor Meta’s familie van apps, denk ik uiteindelijk dat Meta over een paar jaar als beste zal uitkomen. Ongetwijfeld wil CEO Mark Zuckerberg dat u zijn bedrijf ziet als een metaverse koploper en optimistische langetermijninvestering (denk aan 10 jaar). Zuckerberg voorziet meer dan een miljard mensen in de metaverse en daarmee miljarden in de verkoop van digitale goederen (en natuurlijk advertentie-inkomsten).

Hoewel de metaverse vol potentieel zit, zal Meta geruime tijd miljarden verliezen in plaats van miljarden verdienen. Op dit moment is het moeilijk te zeggen wanneer de metaverse inspanningen van Meta vruchten zullen afwerpen. Ik denk dat het twijfelachtig is dat het evenement van 11 oktober ervoor zal zorgen dat investeerders voorbij de sociale media kijken, die er alles aan doet om bij te blijven.

Social media is nog steeds de belangrijkste reden om aandelen van Meta Platforms te bezitten. Facebook lijkt nog steeds een meer passende naam voor het bedrijf, tenminste totdat metaverse initiatieven kunnen bijdragen aan een groter deel van de Meta-inkomstentaart. Veel investeerders hebben voorbij de nieuwe façade gekeken naar de sociale-mediafamilie van apps. Het staat behoorlijk onder druk, nu de groei van het gebruikersbestand van Facebook tot stilstand komt.

Door de ogen van Gen Z en Millennials is TikTok de nieuwe plek voor coole kinderen om rond te hangen. Toch zou het een vergissing zijn om het vermogen van het bedrijf om TikTok en elk ander concurrerend platform voor sociale media te verslaan, buiten beschouwing gelaten. Met een onverslaanbare selectie van enkele van de beste sociale-mediaplatforms (denk aan Instagram, Facebook en WhatsApp), heeft Meta een ecosysteem dat kan zorgen voor een winstgevender bedrijf.

Ik ben optimistisch over Meta Platforms-aandelen, zelfs als sceptici denken dat het uit het FAANG-cohort moet worden verwijderd.

De familie van apps van Meta Platforms is een voordeel

In een eerder stuk merkte ik op dat Meta zich meer dan kan aanpassen aan Apple’s (NASDAQ: AAPL) privacy-updates, met zijn indrukwekkende trio in WhatsApp, Facebook en Instagram. Hoewel het onvermogen om bepaalde gebruikers op het internet te volgen een dure tegenslag kan zijn, beschouw ik de update van Apple als meer een milder ongemak voor Meta in het grotere geheel van dingen. Er is een aanzienlijke hoeveelheid gegevens die Meta kan verzamelen binnen zijn eigen apps. Verder kan Meta zijn familie van apps verder integreren om beter met elkaar te spelen en gebruikers betrokken te houden.

Reels is een TikTok-achtig aanbod dat is opgenomen op Instagram en Facebook. Met de opname van in-app-browsers en tal van andere aanbiedingen die gebruikers meer redenen zouden kunnen geven om hun apps niet te sluiten, kan Meta een toenemende hoeveelheid gegevens over zijn gebruikersbestand verzamelen. Te zijner tijd denk ik niet dat het vergezocht is om te geloven dat Meta hoger kan presteren en voorbij het gat kan komen waar de update van Apple het in heeft geschopt.

Voorlopig zal de korte video-trend TikTok en Reels een impuls blijven geven. Over een paar jaar zou korte video uit de mode kunnen raken en zou een augmented- of virtual reality-type sociale media-ervaring de populairste trend kunnen zijn.

Inderdaad, de sociale media-business is onderhevig aan intense bezwijmingen op basis van wat er op een bepaald moment in de mode is. Hoewel Facebook binnen een paar jaar een dinosaurus kan worden (als het dat nog niet is), heeft Meta aangetoond dat het scherp kan blijven met een eigen aanbod naarmate nieuwe trends opduiken.

Uiteindelijk kun je sociale of korte videofeeds niet echt patenteren. Het is het bedrijf met het beste netwerk (van contentmakers en kijkers) dat de grootste gracht heeft. Met een sterke familie van apps kan Meta veel van zijn gebruikers efficiënt van dienst zijn met het nieuwe hot thing zonder dat ze een nieuwe app hoeven te downloaden. Op dit moment is het Reels, maar over een paar jaar kan er een nieuwe populaire app aan zijn familie worden toegevoegd, en het kan heel goed een originele Meta-innovatie zijn.

Is META Stock een kopen, verkopen of vasthouden?

Wat betreft Wall Street, META-aandelen komen binnen als een gematigde koop. Van de 34 analistenbeoordelingen zijn er 27 Buys, vijf Holds en twee Sells.

De gemiddelde voorraadprognose van Meta Platforms is $ 224,15, wat een opwaarts potentieel van 34,9% impliceert. De koersdoelen van analisten variëren van een dieptepunt van $ 140,00 per aandeel tot een maximum van $ 466,00 per aandeel.

Conclusie: dingen kunnen terugdraaien in het voordeel van Meta

Het is alweer een tijdje geleden dat Meta een game-veranderende originele app heeft geleverd. Het bedrijf heeft in ieder geval laten zien meer dan in staat te zijn om een ​​eigen versie van een product te maken (kopiëren, zo je wilt) als het geen koploper is. Aangezien Meta verder kijkt dan de korte inhoud naar waar de puck vervolgens naartoe gaat, zou ik op zoek gaan naar de tafels om terug te keren in het voordeel van Meta.

Openbaring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in