Waarom Maybelline Maleisië zich in TikTok Shop waagt

0
121


Maybelline Malaysia is gelanceerd op TikTok Shop met dagelijks live winkelen op het platform. Marketingdirecteur Julian Tan legde uit dat TikTok een essentieel instrument is geworden in de marketingtoolbox om het merk top-of-mind en dicht bij het hart van de klant te houden. “Omdat de app de primaire zoekmachine is geworden voor de jacht van Gen Z op nieuwe trends en inhoud, is het absoluut noodzakelijk dat we nauw verbonden blijven en relevant blijven voor zijn doelgroep”, voegde hij eraan toe.

Het werkte samen met eCommerce-enabler en TikTok Shop-partner, Momentum Commerce, om merkbetrokkenheid, klantloyaliteit en online winkelen voor Maybelline te stimuleren door middel van zinvolle inhoud naast dagelijkse livestreams. Het bureau is ook verantwoordelijk voor het cultiveren van de merkpersoonlijkheid van Maybelline op het platform via communitybeheer, 360-graden marketingoplossing, TikTok Shop-activiteiten en -distributie, korte videoproductie en livestreamingproductie.

Het bureau, dat momenteel een portfolio van livestreaming-beroemdheden, persoonlijkheden, influencers en contentmakers beheert, zal deze talenten naar het merk kanaliseren. Alle videocontent wordt ontwikkeld in de eigen productiestudio van Momentum Commerce, die gespecialiseerd is in het produceren van korte videocontent en livestreaming. A+M heeft contact opgenomen met Maybelline voor meer informatie.

Ondertussen maakt het team ook gebruik van Kaibo Technology voor de livestreaming van Maybelline. Kaibo is een geautomatiseerde analysetool waarmee merken en streamers live commerce effectiever kunnen plannen, meten en produceren. De tool gebruikt AI om automatisch livestreams op meerdere platforms te optimaliseren om de ROI in realtime te verbeteren. Maybelline zal ook gebruikmaken van de slimme AI-technologieoplossingen van Momentum Commerce via haar technologietak, Sellercraft. De oplossing is bedoeld om het order- en voorraadbeheer te stroomlijnen, de orderafhandeling via meerdere kanalen te volgen en gegevensgestuurd inzicht te bieden om de bedrijfsprestaties on-the-fly te bewaken en te optimaliseren.

Momentum Commerce CEO Hans-Peter Ressel zei: “Het is onze eer om te werken met de grootste merknaam voor schoonheidsproducten ter wereld en onze vaardigheden te gebruiken om het merk te helpen leven en ademen op een wereldwijd platform voor sociale media waar ze nieuwe en huidige klanten op steeds veranderende manieren. We zijn er trots op dat we ook een naadloze winkelervaring van desktop tot deur voor elke schoonheidsliefhebber mogelijk maken via onze eCommerce-fulfilmentservices.”

Los daarvan ontdekte Emplifi onlangs dat video-inhoud een grotere betrokkenheid had op TikTok, hoewel merken vaker posten op Instagram (68%) dan op TikTok (32%). Niettemin zullen beide platforms Starbucks Odyssey een uitbreiding zijn van het Starbucks Rewards-programma. Emplifi CMO Zarnaz Arlia voegde eraan toe dat het geen geheim is dat de populariteit van TikTok aanhoudt.

De winkelfunctie die vorige maand in Singapore werd gelanceerd en TikTok’s marketinghoofd voor nieuwe bedrijven, APAC, Ng Chew Wee, zei dat Singapore de afgelopen jaren zijn potentieel als grote e-commercemarkt heeft overschreden, met een verwacht marktvolume van 11,45 miljard dollar. tegen 2025. Daarom zag het team natuurlijk potentieel in de markt om de functie uit te breiden. De producten van TikTok Shops, die native binnen het platform worden aangeboden, worden aan gebruikers aanbevolen via in-feed video’s, livestreams en een productpresentatie-tabblad dat prominent aanwezig is op de TikTok-profielpagina van verkopers – die allemaal kunnen helpen bij het verhogen van bestellingen, verkoopprestaties en videoweergaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in