Waarom het tijdelijke tattoo-merk Inkbox zijn marketingfocus verschuift naar TikTok

0
13


Tijdelijk tattoo-bedrijf Inkbox richt zijn aandacht (en advertentiedollars) op TikTok, in een poging om de naamsbekendheid te vergroten en voor Gen Z-shoppers te komen, volgens Inkbox CEO Tyler Handley.

TikTok is een regelitem geworden in het marketingbudget van Inkbox, net als voor veel andere bedrijven, waaronder merken als Studs-sieraden, Silk Foods en Viv-periodeverzorging, terwijl het platform van een leuk-om-te-hebben-marketingkanaal naar een must-have gaat. Volgens eMarketer zullen de wereldwijde advertentie-inkomsten van TikTok dit jaar naar verwachting $ 11,64 miljard bedragen, waarmee ze Twitter, Snapchat en Pinterest overtreffen.

“TikTok is steeds meer een focus van onze marketing geworden, vooral omdat de iOS-privacy-updates echt een impact hebben gehad op ons vermogen om online consumenten te targeten”, zei Handley, eraan toevoegend dat de app goed is voor tussen 30% en 35% van het websiteverkeer van Inkbox, van 10% vorig jaar.

In het afgelopen jaar heeft Inkbox zijn uitgaven aan TikTok verdrievoudigd. Hoewel de exacte details over wat het bedrijf aan TikTok uitgeeft onduidelijk zijn, omdat Handley weigerde details te geven. Tot dusver heeft Inkbox dit jaar minstens $ 300.000 uitgegeven aan media, bijna een verdubbeling van de geschatte $ 129.000 die in 2021 werd uitgegeven, volgens Kantar. Die cijfers houden geen rekening met uitgaven voor sociale media, omdat Kantar die cijfers niet bijhoudt.

Als het op strategie aankomt, maakt Inkbox gebruik van micro-influencers op TikTok, die begaafde tijdelijke tatoeages van Inkbox hebben en in ruil daarvoor een video plaatsen. Momenteel heeft het merk meer dan 400.000 volgers op TikTok en werkt het samen met influencers zoals Caitlin Lam, die via @caitlinnlam gaat en bijna 145.000 volgers heeft, en Jenna Evans, die door @jennxevanss gaat en 45.000 volgers heeft.

“We concentreren ons op die leuke, organische, minder gepolijste weergave van onze tatoeages en de verhalen eromheen op onze TikTok,” zei Handley.

Naast het werken met influencers, zei Handley dat Inkbox Spark-advertenties op TikTok uitvoert, waardoor betaalde media-uitgaven achter goed presterende inhoud komen. Sinds de start van zijn account eind 2019, wordt het TikTok-account van Inkhouse beheerd door een interne medewerker, aldus Handley. Maar onlangs is Inkbox een samenwerking aangegaan met Brkaway, een bureau voor het maken van inhoud, om de productie van TikTok-inhoud op te voeren.

Historisch gezien was Instagram, waar het merk 1,5 miljoen volgers heeft, het brood en boter van Inkbox als het ging om social media marketing. Maar in het licht van veranderingen in gegevensprivacy en steeds steilere CPM’s, zei Handley dat Inkbox heeft bezuinigd op zowel inspanningen als uitgaven aan het platform. Op een gegeven moment zei Handley dat de CPM’s op Instagram jaar-op-jaar met 60% waren gestegen, terwijl de klikfrequenties met 40% waren gedaald. Dit betekende dat adverteerders veel geld uitgaven, maar de resultaten niet zagen.

“Instagram is meer een merkkanaal geworden dan een kanaal waar we groei uit proberen te halen”, zei hij, eraan toevoegend dat TikTok nog steeds een merkbekendheidskanaal is voor Inkbox. Voor klantacquisitie zei Handley dat Inkbox meer gebruikmaakt van kanalen zoals affiliate-verkoop, SEO en first-party data dan TikTok.

Deze strategie is logisch, volgens Jake Brannon, senior contentstrateeg bij reclamebureau Dagger.

Volgens Brannon wordt TikTok snel de plek waar cultuur en realtime gesprekken plaatsvinden, waarbij bijvoorbeeld de community-opbouwende kwaliteiten van Twitter op de proef worden gesteld. “Als het op realtime aankomt, werd Twitter lang gezien als hét platform voor merken om deel te nemen aan trending-momenten”, zei Brannon in een e-mail. “Maar naarmate TikTok blijft groeien en meer merken zich bij de app aansluiten, is dit zonder twijfel het belangrijkste kanaal voor merken om realtime, trending content met hun fans te delen.”

Dat gezegd hebbende, evolueert TikTok om meer een kanaal voor klantenwerving te worden voor een aantal merken, voegde Brannon eraan toe, waarbij hij nota nam van trending hashtags zoals #TikTokMadeMeBuyIt, die momenteel meer dan 20 miljard views in de app heeft.

In de toekomst zei Handley dat de TikTok-uitgaven van Inkbox wekelijks, indien nodig, zullen fluctueren, aangezien het merk alternatieve kanalen verkent, waaronder videoplatforms zoals OTT, Twitch, YouTube en andere om de kanaalmix van het merk te diversifiëren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in