Waarom heeft de TikTok-ouder een keten van geboortecentra gekocht? – De informatie

0
91


ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, maakte vorige maand plaats voor een nieuwe toevoeging aan de familie, toen het naar verluidt $ 1,5 miljard betaalde om de controle over een van de grootste particuliere ziekenhuisbedrijven in China over te nemen. Amcare Healthcare, opgericht in 2006, exploiteert een keten van weelderige geboortecentra en vrouwen- en kinderziekenhuizen in grote steden als Beijing en Shenzhen. Zijn VIP postpartum pakket kost ongeveer $ 32.000 voor 28 dagen zorg.

De aankoop deed de wenkbrauwen fronsen aan de andere kant van de Stille Oceaan, waar sommige waarnemers zich afvroegen waarom een ​​bedrijf dat vooral bekend staat om tieners op virale dansvideo’s, betrokken zou raken bij de sterk gereguleerde gezondheidszorg. ByteDance heeft eerder geïnvesteerd in een aantal bedrijven buiten de technische sector, waaronder een coffeeshopketen, maar Amcare is vrijwel zeker de grootste overname. De verhuizing kwam nadat ByteDance onlangs zijn strategische investeringsteam had ontbonden.

Dus wat geeft? ByteDance heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar. Maar waarnemers van het bedrijf, zoals Siren Chen, een in Shanghai gevestigde senior gezondheidszorganalist bij marktonderzoeksbureau EqualOcean, speculeren dat ByteDance zijn enorme video- en nieuws-apps zou kunnen gebruiken om vertrouwen op te bouwen bij patiënten en hen te overtuigen om voor Amcare’s diensten te kiezen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in