Waarom gaat de ‘ongemakkelijke’ lach van Emma Chamberlain viraal op TikTok?

0
188


YouTube-ster en mode-icoon Emma Chamberlain gaat viraal op TikTok omdat gebruikers geobsedeerd zijn door haar ‘ongemakkelijke lach’.

Emma Chamberlain keerde in juni 2022 officieel terug naar het maken van content na een onderbreking van zes maanden, waarbij ze haar reizen met kijkers deelde en fans in de war bracht.

Het zijn echter niet haar nieuwe video’s die TikTok stormenderhand veroveren; in plaats daarvan is het een viraal moment uit een van haar vlogs uit 2021, toen ze haar haar met name van blond tot diep kastanjebruin verfde.

Tijdens de video overweegt Chamberlain of haar haarverandering al dan niet “van invloed zal zijn op” [her] love life” voordat ze een ongemakkelijke lach uitsloeg, die ze tijdens de montage benadrukte met enkele humoristische echo’s voor maximale onhandigheid.

(Onderwerp begint om 5:25)

TikTokers zijn begonnen haar giechelen als geluid in de app te gebruiken, voornamelijk om een ​​ongemakkelijk of anderszins onaangenaam moment te markeren – zoals deze TikToker, die plotseling besefte dat “het onderdrukken van je emoties kan leiden tot geheugenverlies”.

Klik hier als TikTok niet laadt.

Hun video is op het moment van schrijven meer dan 6,7 miljoen keer afgespeeld en kijkers kunnen er geen genoeg van krijgen hoe geniaal het was om Emma’s humoristische lach te gebruiken voor een verder serieuze realisatie.

Het geluid is afkomstig van een TikTok die in april 2019 is geüpload door gebruiker ‘cuppyskull’, met beelden van Chamberlain die lacht met het bijschrift: “Als mijn vriend me duistere grappen vertelt over hun familie.”

Klik hier als TikTok niet laadt.

Tot nu toe zijn er ongeveer 51.000 TikTok-video’s geweest die het geluid hebben gebruikt, waarbij TikTokers Emma’s lach gebruikten als een manier om hun eigen ongemak over bepaalde situaties te uiten, zoals deze TikToker wiens tandarts niet bepaald een positief oordeel had over haar scheve tand .

Klik hier als TikTok niet laadt.

Dit is slechts het nieuwste geluid dat viraal gaat in de app nadat internetgebruikers een andere manier ontdekten om hun jeugdtrauma te delen met behulp van een al even contrasterend geluid in Hannah Montana’s ‘Best of Both Worlds’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in