Waarom beautymerken een nieuwe set tools nodig hebben om een ​​effectieve TikTok-strategie te ontwikkelen

0
126


TikTok heeft bewezen een enorme marketingkracht te zijn die schoonheidstrends en koopgewoonten vormgeeft. Schoonheidsmerken stromen er massaal naar toe, wetende dat het een merk kan maken of breken.

Het korte videoplatform is een vlaag van activiteit vanaf het moment dat u de app opent, en het kan een uitdagende ruimte zijn om te navigeren.

Het vereist ook een nieuwe manier van denken en een nieuwe set tools om erin te slagen, legt Michaes Chan uit, stafchef en chief business officer van Synagie, een in Singapore gevestigde e-commerce-enabler.

Tijdens de Beauty Broadcast zei Chan dat het een fundamentele fout was om TikTok te behandelen zoals elk ander socialemediaplatform.

“Als merken op TikTok willen winnen met dezelfde trukendoos, zullen ze waarschijnlijk gefrustreerd raken.”

Hij legde uit dat terwijl platforms zoals Facebook en Instagram inhoud pushen op basis van de gemaakte verbindingen, TikTok “is gebaseerd op puur entertainment”.

“Met TikTok ga je op zoek naar trends en interesses. Wanneer je begint te communiceren door te swipen en leuk te vinden, zal het algoritme in werking treden en beginnen te leren hoe je vermaakt zou willen worden.”

Het is cruciaal om te begrijpen dat bij TikTok de waarde meer in de inhoud zit dan in het aantal volgers dat een Key Opinion Leader (KOL) heeft.

“Het gaat er niet om hoe verbonden je bent, maar hoe vermakelijk je inhoud kan zijn. Ik zou zeggen dat TikTok het zogenaamde oude model van KOL’s echt heeft verstoord.”

Chan benadrukte dat iedereen een TikTok-sensatie kan worden, ongeacht het volgen, zolang ze maar kwaliteitsinhoud produceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in