zondag, september 24, 2023
Home News Waar de CEO van TikTok mee te maken krijgt als hij voor...

Waar de CEO van TikTok mee te maken krijgt als hij voor het Congres getuigt

0
44


Opmerking

Fijne dinsdag! Persoonlijk heb ik het al lang geleden opgegeven om mijn eigen schuldlimiet in te stellen. Stuur tips naar: cristiano.lima@washpost.com.

Onder: De Verenigde Staten treden hard op tegen Huawei en Europa overweegt om technologiebedrijven te laten betalen voor internetupgrades. Eerst:

Waar de CEO van TikTok mee te maken krijgt als hij voor het Congres getuigt

TikTok-CEO Shou Zi Chew staat gepland om voor het eerst in maart voor het Congres te getuigen, een lang gezochte sessie die maandag werd aangekondigd en die komt wanneer het bedrijf onder toenemende druk staat vanwege zijn banden met China.

De CEO staat op het punt geconfronteerd te worden met een spervuur ​​van vragen over de inspanningen van het bedrijf om gebruikersgegevens te beschermen en kinderen online te beschermen, naast de potentiële risico’s van het in Peking gevestigde moederbedrijf ByteDance.

Terwijl TikTok-functionarissen eerder hebben getuigd, markeert de sessie het eerste optreden van het bedrijf sinds het meer openlijk zijn onderhandelingen begon te bespreken om veiligheidsproblemen met de Amerikaanse regering op te lossen. De hoorzitting zal ook de grootste test zijn of TikTok genoeg concessies heeft gedaan om zijn critici tevreden te stellen, inclusief meer privacywaarborgen.

Dit zijn de belangrijkste vragen die de mogul waarschijnlijk zal beantwoorden:

Gaat de door TikTok voorgestelde firewall met China ver genoeg?

De laatste keer dat een TikTok-manager in september voor het Congres getuigde, doken wetgevers diep in de bedrijfsstructuur van het bedrijf om kwetsbaarheden te identificeren die Amerikaanse gebruikersgegevens toegankelijk zouden kunnen maken voor Chinese overheidsfunctionarissen.

Dat omvatte een reeks gespannen uitwisselingen over de vraag of TikTok door China zou kunnen worden gedwongen om Amerikaanse gegevens over te dragen onder lokale wetten, iets wat de chief operating officer, Vanessa Pappas, zeiden dat ze het nooit zouden doen. De trend zal zich waarschijnlijk voortzetten tijdens de volgende sessie, die zal worden georganiseerd door het House Energy and Commerce Committee, zoals voor het eerst gerapporteerd door de Wall Street Journal.

Bij de aankondiging van de hoorzitting, voorzitter Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.) Beschuldigde TikTok ervan “bewust de Chinese Communistische Partij de mogelijkheid te hebben gegeven om toegang te krijgen tot Amerikaanse gebruikersgegevens”. TikTok-woordvoerder Brooke Oberwetter duwde terug op de opmerkingen en zei in een verklaring dat er “geen waarheid is in de bewering van Rep. McMorris Rodgers dat TikTok Amerikaanse gebruikersgegevens beschikbaar heeft gesteld aan de Chinese Communistische Partij.”

Oberwetter voegde eraan toe dat onder de door het bedrijf voorgestelde overeenkomst met de regering-Biden om zorgen over de nationale veiligheid weg te nemen, “dat soort gegevensuitwisseling – of enige andere vorm van buitenlandse invloed op het TikTok-platform in de Verenigde Staten – niet mogelijk zou zijn.”

Draagt ​​TikTok bij aan schade en geestelijke gezondheidsproblemen bij kinderen?

Hoewel de zorgen van de commissie over China centraal zullen staan, zal het panel ook onderzoeken of het bedrijf voldoende stappen onderneemt om kinderen online veilig te houden, een onderwerp dat het hoofd van het Amerikaanse overheidsbeleid stelt, Michaël Beckermangetuigde over in 2021.

De Republikeinse leiders van het panel hebben zich maandenlang op de kwestie geconcentreerd, druk op TikTok vanwege meldingen van materiaal over seksuele uitbuiting van kinderen op zijn site en eisten dat het bedrijf meer gegevens zou verstrekken over de impact ervan op de geestelijke gezondheid van kinderen. Tijdens de sessie van 2021 prees TikTok zijn inspanningen om gegevens te delen met externe onderzoekers, maar wetgevers zullen nu waarschijnlijk aandringen op meer.

“Amerikanen verdienen het te weten… welke acties TikTok onderneemt om onze kinderen te beschermen tegen online en offline schade”, zei McMorris Rodgers maandag in een verklaring.

Het panel, dat de primaire jurisdictie heeft over gegevensprivacykwesties, zal waarschijnlijk ook ingaan op beweringen dat TikTok de privacy van kinderen niet heeft beschermd, een kwestie waarvoor het bedrijf in de Verenigde Staten een boete kreeg en die wereldwijde aandacht van andere regelgevers genereert.

“Ik maak me ernstige zorgen over de veiligheid van de consument en de gegevensprivacy op TikTok, vooral voor onze kinderen en tieners, die de meerderheid van de gebruikers vormen”, zei Rep. Jan Schakowsky (D-Ill.) Zei in een verklaring per e-mail.

Kunnen Chinese overheidsfunctionarissen ooit de feed van TikTok beïnvloeden?

Amerikaanse functionarissen uiten steeds meer hun bezorgdheid over het vooruitzicht dat China de algoritmische curatie van TikTok beïnvloedt en daarmee probeert het publieke discours vorm te geven.

Tijdens een hoorzitting in december, FBI-directeur Christoffel Wray zei bezorgd te zijn dat de bedrijfsstructuur van het bedrijf via ByteDance de Chinese regering in staat zou kunnen stellen “inhoud te manipuleren en, als ze dat willen, te gebruiken voor beïnvloedingsoperaties.”

De twee beste wetgevers van de inlichtingencommissie van de Senaat herhaalden die zorgen tijdens een interview dat dit weekend werd uitgezonden, zoals we maandag hebben besproken, met vice-voorzitter marco rubio (R-Fla.) zeggen dat de dreiging “exponentieel groter” is dan wat de Russische inmenging vormde in 2016.

Oberwetter van TikTok zei: “De Chinese Communistische Partij heeft geen directe of indirecte controle over ByteDance of TikTok.”

De regering-Biden wil Amerikaanse bedrijven verbieden om naar Huawei te exporteren

Het ministerie van Handel is begonnen technologiebedrijven op de hoogte te stellen dat het geen licenties meer zal verstrekken om handel te drijven met Huawei, een Chinees bedrijf dat apparatuur produceert, volgens verschillende mensen die bekend zijn met de kwestie en op voorwaarde van anonimiteit spraken om de privégesprekken te bespreken, de financiële Tijden Demetrius van Sevastopol rapporten.

“De stap komt wanneer Washington zijn inspanningen opvoert om met bondgenoten samen te werken om de druk van China om geavanceerde technologie te ontwikkelen, zoals halfgeleiders die worden gebruikt in kunstmatige intelligentie en hypersonische wapens, te vertragen”, schrijft Sevastopulo, eraan toevoegend dat sommige nationale veiligheidsfunctionarissen denken dat Huawei ” helpt China zich bezig te houden met spionage.”

De regering-Trump legde eerder beperkingen op aan de export naar Huawei, maar producten met betrekking tot supersnelle 5G-telecomnetwerken vielen niet onder dat verbod. In oktober verbood de regering-Biden Amerikaanse bedrijven de verkoop van halfgeleiderproductietools in het buitenland. En vorige week kwamen de VS, Japan en Nederland overeen om te voorkomen dat bedrijven bepaalde hardware voor het maken van chips naar China exporteren.

EU overweegt van technologiebedrijven te eisen dat ze betalen voor telecomupgrades

De Europese Unie overweegt een voorstel om technologiebedrijven die de meeste data gebruiken, zoals Google en Netflix, te laten meebetalen aan upgrades van de internetinfrastructuur, meldt Bloomberg News. Jillian Duits rapporten.

“De suggesties maken deel uit van een ‘fair-share’-visie van de uitvoerende macht van de EU die grote technologiebedrijven, die streaming video’s en andere data-intensieve diensten leveren, zou kunnen verplichten om te helpen betalen voor het verkeer dat ze genereren”, aldus het rapport. . “De commissie vroeg bedrijven ook of er een drempel zou moeten zijn die een bedrijf kwalificeert als een “grote verkeersgenerator”, volgens een ontwerp van het plan.

Het voorstel weerspiegelt een voorbij drijven Brendan Carr, een Republikein bij de Federal Communications Commission, die van grote technologiebedrijven eiste dat ze meebetalen om inspanningen te financieren om de zogenaamde digitale kloof te dichten. “Big Tech geniet van een gratis ritje op onze internetinfrastructuur, terwijl hij de miljarden dollars aan kosten overslaat die nodig zijn om dat netwerk te onderhouden en op te bouwen”, schreef Carr in een opiniestuk uit 2021.

Twitter gaat door met push voor betalingsservice

Twitter is begonnen met het aanvragen van wettelijke goedkeuring in de Verenigde Staten en is begonnen met het ontwerpen van de software die nodig is om een ​​betalingsdienst op het platform te onthullen, de Financial Times’s Hanna Murphy rapporten.

“De ontluikende stappen om betalingen via de site mogelijk te maken, vormen een cruciaal onderdeel van [Twitter owner Elon] Musks plan om nieuwe inkomstenstromen te ontsluiten”, aldus het rapport. “Twitter’s advertentieactiviteiten van $ 5 miljard per jaar zijn gekelderd sinds hij het platform in oktober voor $ 44 miljard kocht, waarbij marketeers hun zorgen uitten over het beheer en de inhoudsmoderatie.”

Musk heeft gesproken over het lanceren van fintech-diensten zoals peer-to-peer-transacties als onderdeel van zijn plan om een ​​zogenaamde “alles-app” te lanceren die een breed scala aan diensten op Twitter zou aanbieden.

Leidinggevenden Apple schenden werknemersrechten, zeggen Amerikaanse arbeidsfunctionarissen (Bloomberg)

Amazon, Apple, Alphabet Headline Weer een drukke winstweek (Wall Street Journal)

VS zegt dat FTX-oprichter Bankman-Fried limieten nodig heeft op communicatie, toegang tot activa (Reuters)

‘Recessieveerkrachtige’ klimaatstart-ups schitteren in technische neergang (New York Times)

Facebook probeert massale actie van $ 3,7 miljard in het VK wegens marktdominantie te blokkeren (Reuters)

Je iPhone heeft krachtige nieuwe beveiligingsfuncties. Heb je ze nodig? (Heather Kelly)

DatDat is alles voor vandaag — heel erg bedankt dat je bij ons bent gekomen! Zorg ervoor dat u anderen vertelt om zich op te abonneren De Technologie 202 hier. Neem contact op met tips, feedback of groeten op Twitteren of e-mailen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in