Vrouwenhatende influencer Andrew Tate verwijderd van TikTok, Facebook en Instagram

0
111


De 35-jarige influencer die bekend staat om het verspreiden van vrouwenhaat is verbannen van TikTok, Facebook en Instagram.  (Foto: 5./15 WEST via Getty Images)

De 35-jarige influencer die bekend staat om het verspreiden van vrouwenhaat is verbannen van TikTok, Facebook en Instagram. (Foto: 5./15 WEST via Getty Images)

De 35-jarige influencer die bekend staat om het verspreiden van vrouwenhaat is verbannen van TikTok, Facebook en Instagram. (Foto: 5./15 WEST via Getty Images)

Andrew Tate, een influencer die bekend staat om het verspreiden van extreme vrouwenhaat, kan nu TikTok, Facebook en Instagram toevoegen aan de lijst met platforms die hem deze week van hun diensten hebben verwijderd, meldde NPRand Insider.

De voormalige kickbokser werd in 2016 van de reality-tv-show “Big Brother” afgetrapt toen een video opdook die leek te laten zien dat hij een vrouw aanviel. Twitter, waar Tate verklaarde dat vrouwen “moeten ontbloten” [sic] enige verantwoordelijkheid” voor verkrachting, verwijderde verschillende van zijn accounts tussen 2017 en dit jaar.

Maar tot voor kort kon hij miljoenen views vergaren op andere platforms, waar hij herhaaldelijk vernederende en seksistische opmerkingen over vrouwen maakte.

De 35-jarige heeft naar verluidt beschreven hoe hij een vrouw ‘bij de nek’ greep en promootte een versie van mannelijkheid die aanmoedigde om vrouwen te zien als eigendom van hun echtgenoten – een visie die volgens hem niet ‘echt controversieel’ is. Hij heeft ook beweerd dat het gemakkelijker is om “mijn stempel te drukken” op 18-jarigen omdat ze “minder lullen hebben meegemaakt”.

De Australische tabloid The Herald Sun meldde dat leraren dachten dat Tate verantwoordelijk was voor de toename van seksistische incidenten die ze onder jongens in hun lessen hebben gezien. Een virale TikTok-video gemaakt door een Amerikaanse vrouw die zei dat ze ook lesgeeft in de zesde klas onlangs gewaarschuwd van Tate’s invloed op tienerjongens.

Op sociale media portretteert Tate zichzelf als een sigarenkauwende playboy, pronkt hij met Bugatti-auto’s en belooft hij dat hij volgers kan leren hoe ze snel rijk kunnen worden via zijn website, Hustlers University. De site leek op een marketingplan op meerdere niveaus dat ‘cursussen’ verkocht voor honderden of duizenden dollars over onderwerpen als fitness, geldbeheer en levensstijl, en waarmee volgers commissies konden verdienen voor het doorverwijzen van nieuwe leden en het verspreiden van Tate’s video’s op sociale media.

De site van Tate heeft deze week een deel van zijn activiteiten stopgezet, meldde The Guardian.

In Roemenië, waar Tate woont, viel de politie eerder dit jaar zijn huis binnen als onderdeel van een mensenhandelonderzoek, aldus The Daily Beast.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op HuffPost en is bijgewerkt.

Verwant…LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in