Vrouwenclub #RushTok geparodieerd in nieuwe TikTok-trend #CorporateRush

0
186


  • TikTok-gebruikers vervalsen #BamaRush, de trend over de werving van studentenverenigingen aan de University of Alabama.
  • Gebruikers bootsen de trend na met hun werkoutfits en taggen de video’s met #CorporateRush.
  • Video’s onder de hashtag hebben honderdduizenden views gekregen.

#BamaRush, het culturele fenomeen dat TikTok afgelopen zomer overnam, is dit jaar voorbij, maar in plaats daarvan is een nieuwe parodie trend viraal gegaan: #CorporateRush.

De video’s gebruiken hetzelfde formaat dat werd gepopulariseerd door studenten van de Universiteit van Alabama die hun dagelijkse outfits plaatsten terwijl ze zich voorbereidden op het rekruteringsproces van een week lang studentenverenigingen, ook wel bekend als ‘rush’. Maar in plaats van het begin van een haastige dag te laten zien, laten ze de alledaagsheid zien om elke ochtend klaar te zijn voor het werk. De video’s hebben een vergelijkbare cadans en enthousiasme als veel van de #BamaRush-video’s.

De trend lijkt te zijn ontstaan ​​bij een gebruiker die Holly Pockets heet, die op 9 augustus een #CorporateRush-video plaatste.

In de video, met het onderschrift ‘Day 1: Corporate Rush’, doorloopt de gebruiker elk item van haar outfit en vermeldt waar ze zijn gekocht. Ze wijst dan onder haar ogen en zegt: “Mijn donkere kringen zijn te danken aan slapeloze nachten vanwege een burn-out. Mijn houding is verslagen en mijn humeur is, ‘fuck it’. Ga dag één!”

Het bericht werd meer dan 800.000 keer bekeken en veel commentaren prezen haar kijk op ‘haasten’. Een persoon zei: “Vertegenwoordig de corporate girlies”, terwijl anderen zeiden dat de video buitengewoon “gerelateerd” was.

Dezelfde gebruiker heeft sinds haar eerste twee andere #CorporateRush-video’s geplaatst, die beide meer dan 28.000 keer zijn bekeken.

TikTok-gebruiker @leebecs plaatste op 10 augustus een video waarin ze zei dat het “Corporate Rush day one” was, waarbij ze @Holly_Pockets tagde in het bijschrift. In de video liet ze haar waterfles zien, waarvan ze zei dat het haar ‘emotionele steun’ was, en een andere fles die volgens haar gevuld was met koffie, die ze beschreef als ‘bedrijfsspijt’-smaak. In #BamaRush-mode wees ze op haar tas, die “zwaar is door het gewicht van haar verantwoordelijkheden”, evenals haar blazer, jurk en ringen, en benadrukte waar elk item vandaan kwam.

Het account heeft tot nu toe in totaal vijf video’s geplaatst over haar #CorporateRush-reis. Haar eerste video werd 1,2 miljoen keer bekeken en de daaropvolgende video’s werden elk meer dan 20.000 keer bekeken.

Een aantal andere gebruikers hebben soortgelijke video’s gemaakt, waarvan sommige honderdduizenden weergaven hebben gekregen.

De hashtag #CorporateRush heeft 1,8 miljoen views, en velen pronken op dezelfde manier met hun eigen werkkleding, en sommigen filmen ze in hun kantoor met collega’s en presenteren hun “werk vanuit huis”-outfits.

Werkgerelateerde TikToks, en vooral video’s die de “hustle-cultuur” hekelen, zijn enorm populair in de app. TikTok zag culturele trends zoals ‘QuitTok’ en ‘stil stoppen’ aan populariteit winnen en gebruikers gaan vaak viraal voor video’s die ‘anti-werk’ zijn.

De #BamaRush TikTok-trend begon in 2021, toen veel toezeggingen van studentenverenigingen hun reis documenteerden en als gevolg daarvan viraal gingen. Het is dit jaar opnieuw ontstoken, hoewel op kleinere schaal, waardoor sommigen dachten dat studentenverenigingen mogelijk stappen hebben ondernomen om potentiële leden te verbieden om op de app te posten. De Alabama Panhellenic Association, die toezicht houdt op 19 van de 24 studentenverenigingen van de universiteit, vertelde eerder aan Insider dat het niet beperkt wat mensen op sociale media plaatsen, hoewel individuele studentenverenigingen mogelijk andere regels hebben.

Bekijk hier de berichtgeving van Insider’s Digital Culture-team voor meer van dit soort verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in